Amsterdam Plaza
Meubels

Verzinkte en onbehandelde stalen tafelpoten

Wat zijn verzinkte en onbehandelde stalen tafelpoten?

Wellicht heeft u al wel eens gehoord van de term verzinken. Wanneer u dagelijks om u heen kijkt ziet er verschillende objecten die thermisch verzinkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan lantaarnpalen en vangrails.

Thermisch verzinken is een proces waarbij staal voorzien wordt van een zink laag om zo het object duurzaam te conserveren. De stalen objecten worden in een bad met gesmolten zink gedompeld. Dankzij deze sterke zink laag zal het staal ontzettend lang mee gaan zonder te roesten. Deze techniek zorgt er dus voor dat bijvoorbeeld in dit geval de stalen tafelpoten gemakkelijk jaren mee kunnen wanneer deze in de tuin staan.

Toch niet volledig onbehandeld

Bij het vervoeren van stalen tafelpoten kan het zijn dat de dozen nat worden. Stel deze dozen zouden water doorlaten wat vervolgens op de poot zou gaan zitten, dan zouden de poten binnen korte keer roesten. Daarom is het niet aan te raden om voor een volledig onbehandelde stalen tafelpoot te gaan tenzij u dat echt graag wilt. Dit is dan ook de reden dat de onbehandelde stalen tafelpoten bij tafelpoten.shop toch nog worden voorzien van een dunne laag olie. De stalen tafelpoot heeft dan alsnog een beschermende laag maar ziet er nog steeds robuust en stoer uit

Schoonmaken van verzinkte of onbehandelde tafelpoten

Het schoonmaken van een verzinkte of een onbehandelde tafelpoot is zeer gemakkelijk. U kunt gewoon met een vochtige doek langs de poot gaan zonder deze te beschadigen. Tevens is het ook aan te raden om bij een onbehandelde stalen tafelpoot een goedkope ontvetter te gebruiken. Op deze manier verwijder je de plakkende laag en zal deze er mooi, egaal en glanzend uit komen te zien.

Budget variant

De onbehandelde tafelpoten worden ook wel gezien als de budget variant. De tafelpoten zijn voorzien van een dunnere bovenplaat en dat is dan ook de reden dat deze voor een voordelige prijs kunnen worden aangeboden.

Voor meer informatie bekijk https://tafelpoten.shop

https://www.tafelpoten.shop/tafelpoten/verzinkte-tafelpoten-voor-buiten/

Gerelateerde artikelen

Zelf uw betontafel samenstellen?

Vind de leukste kringloop in Amsterdam en omgeving!

Rustiek eikenhouten industriƫle meubels