Amsterdam Plaza
Image default
Meubels

Hoe kies je een tafelblad vorm?

Een goed gemaakte tafel gaat generaties lang mee. Met zoveel verschillende maten, vormen en materialen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Bij een tafelblad denken veel mensen automatisch aan een vierkant, rechthoek of cirkel. In werkelijkheid zijn er verschillende vormen die je kunt kiezen, waaronder ovalen, halve cirkels en meer onregelmatige vormen. Een tafel op maat gemaakt geeft je verschillende opties voor stijlen, afmetingen en de breedte van de tafelpoten. Er zijn verschillende meubelstijlen die komen en gaan. Je moet weten welke stijl je voorkeur heeft. Dit is een goede eerste stap om het ideale ontwerp voor je tafelblad te bepalen.

Rechthoekige tafelbladen

Rechthoekige tafelbladen zijn misschien wel een van de meest populaire keuzes. Een rechthoekige tafel past gemakkelijk in de meeste kamers omdat deze een eenvoudige, lineaire vorm heeft. De rechthoekige vorm zorgt voor bewegingsvrijheid bij het lopen rond de tafel. Rechthoekige vormen zijn praktisch en functioneel. Het lange, smalle ontwerp leent zich voor entertainment op grote schaal. Er passen vaak meer mensen rond de tafel in vergelijking met andere tafelvormen. In een kleine ruimte kan een rechthoekige tafel eenvoudig tegen de muur worden geschoven om ruimte te besparen en worden uitgetrokken als er gasten komen. Rechthoekige tafels zijn ook enorm veelzijdig. Je kunt er eenvoudig een ​​uitschuifbaar tafelblad van maken.

Ronde tafelbladen

Ronde eettafels zijn perfect voor kleine ruimtes. Ze laten je vrij door de ruimte bewegen zonder dat je tegen scherpe hoeken aanbotst. Een groot voordeel van ronde tafels is dat hun zitcapaciteit niet zo rigide is als rechthoekige of vierkante bladen. Je kunt altijd een paar extra mensen rond de tafel zetten. Het is waarschijnlijk ook een van de meest gezellige tafels, omdat de ronde vorm een ​​meer intieme en gelijkwaardige setting creëert. Ronde tafels kunnen lastig zijn om in huis te plaatsen, omdat ze niet in een hoek kunnen worden gezet of tegen een vlakke muur kunnen staan. Dus als je gaat kiezen voor een ronde tafel, zorg er dan voor dat je daar eerst een plek voor uitkiest.

Eettafel op maat van Nijhuis Meubels

Bij Nijhuis Meubels stel je je eettafel helemaal samen. Je kunt kiezen uit verschillende tafelvormen. Nijhuis gebruikt rechthoekige, vierkante en ronde vormen. Ze hebben ook een ruim assortiment tafelpoten. Je kunt je eigen ontwerp gebruiken. Je tafelblad kan worden afgewerkt met een op maat gemaakte keuze tussen een blanke lak of een kleur zoals ammoniak, zwart, grijs, wit of een andere kleur. Nijhuis voorziet je van meerdere kleuren die perfect passen in jouw interieur. Je kunt standaard kiezen uit de meest voorkomende maten of een tafel op maat laten maken. Voor de afwerking van het tafelblad kun je kiezen tussen een rechte rand of een taps toelopende rand. De opties zijn eindeloos!