Amsterdam Plaza
Meubels

Tips om een goede bank uit te kiezen bij Design on Stock

Een sofa is een van de grootste en duurste meubelstukken die de meesten van ons ooit zullen kopen. Hij fungeert vaak als ankerpunt voor de hele inrichting en we brengen er veel van onze kostbare vrije tijd door. Dus hoe zorgt u ervoor dat u het juiste ontwerp  van Design on Stock kiest?

Analyseer de ruimte

De grootte is natuurlijk een belangrijke overweging bij het kiezen van een sofa, want u moet ervoor zorgen dat hij in de beschikbare ruimte past. Maar het gaat niet alleen om het meten van de afmetingen; u moet ook kijken naar de verhoudingen van de kamer als geheel. Een laaghangende sofa kan bijvoorbeeld verloren gaan in een ruimte met een hoog plafond, terwijl een hoge sofa een kamer met een lager plafond kan domineren. Als uw kamer een onhandige vorm heeft, kunt u overwegen een kleinere loveseat te kopen of een L-vormige bank die in een hoek kan worden geplaatst.

Denk na over hoe u zit

Hoe u zit is van invloed op wat voor soort ontwerp het beste voor u werkt. Wilt u lage armleuningen die comfortabel zijn als u languit ligt, of juist hogere waar u tegenaan kunt leunen?  De diepte van de zitting heeft ook een grote invloed – een grotere diepte is ideaal om comfortabel in weg te kruipen, terwijl een kleinere diepte goed werkt voor mensen die meer rechtop zitten en graag binnen handbereik van een salontafel zijn.

Denk aan stijl en uiterlijk

Er zijn zoveel dingen die het uiterlijk van een bank beïnvloeden – vorm, kleur, stof, wel of geen pootjes, eventuele details zoals knopen of biezen. Om de beste look te vinden, moet u niet alleen nadenken over de stijl van uw kamer, maar ook of u de sofa wilt laten opvallen en als een centraal punt wilt laten fungeren of dat u hem wilt laten opgaan in het algemene interieur.

Kijk naar materialen en constructiemethoden

Materialen en constructiemethoden hebben een grote invloed op de kwaliteit en de levensduur van een sofa. Controleer bij het bekijken van de mogelijke keuzes waarvan het frame is gemaakt en hoe het is gebouwd (de duurzaamste zijn gelijmd en geschroefd). Denk ook aan de vulling – vezelvullingen, zijn zinkcomfortabel maar moeten af en toe worden opgevuld; schuim, kan iets steviger aanvoelen maar behoudt zijn vorm langer.

Vergeet de praktische aspecten niet

Moet u een bekleding kiezen die kan worden schoongeveegd, zoals licht leer of een donkere kleur die vlekken verbergt? Als algemene regel geldt dat strak geweven stoffen beter bestand zijn tegen slijtage, terwijl fluweel en damast kwetsbaarder zijn. Als u kinderen of huisdieren hebt, kunt u een sofa overwegen met afneembare hoezen die kunnen worden gewassen of vervangen als dat nodig is. Bekijk hier de Design on Stock banken.

https://www.plaisierinterieur.nl/

Gerelateerde artikelen

Verzinkte en onbehandelde stalen tafelpoten

Vind de leukste kringloop in Amsterdam en omgeving!

Zelf uw betontafel samenstellen?