Amsterdam Plaza
Image default
Energie

Elektriciens bij spoedgevallen door kortsluitingen

Als elektricien ben je vooral bezig met het verzorgen van stroom aan een huis. Dit doe je door stroom aan te leggen en de groepen elektra aan te sluiten aan de zekeringkast. Elektriciteit kan best gevaarlijk zijn als het verkeerd is aangelegd en daarom schakel je een elektricien in. Bij te veel stroomgebruik, kan de zekeringkast overbelasten en dan ontstaat er een kortsluiting. Bij een kortsluiting ontstaat er vaak brand. Een voorbeeld van een elektriciteitbedrijf die het stroom goed aanlegt om brand te voorkomen is elektricien Amstelveen.

Hoe voorkom je een kortsluiting in huis

Kortsluitingen kun je voorkomen door apparaten met een keurmerk te kopen, bijvoorbeeld CE-markering. Toch is het nog steeds mogelijk om een kortsluiting te krijgen. Het kan zijn dat er te veel apparaten aan staan op hetzelfde tijdstip of tegelijkertijd gebruikt worden. Bijvoorbeeld een wasmachine en een stofzuiger. Dit kan vaak komen door te weinig groepen in uw groepenkast. Vroeger waren vier groepen genoeg in een huis, maar momenteel zijn er minimaal acht tot tien groepen nodig voor in huis. Als je nog vier groepen hebt, kan je niet teveel tegelijk aanzetten. Hiervoor kan je een elektricien vragen om je groepenkast te vervangen.

Spoedgevallen bij kortsluitingen worden gelijk behandeld

Een elektricien vervangt niet alleen groepenkasten. De werkzaamheden van een elektricien bestaat uit meerdere klussen, zoals het aanleggen van stroom of het plaatsen van stopcontacten. Doordat een kortsluiting elk moment van de dag kan ontstaan en je die graag tegen wilt houden, zijn elektriciteitsbedrijven vaan 24 uur geopend om jouw met spoedklussen te kunnen ondersteunen. Voor de veiligheid om geen spoedgevallen te creëren door kortsluitingen, is het handig om regelmatig je zekeringkast te laten controleren om te zien of er niks beschadigd is en dat kast niet overbelast is geraakt. Zo staat er altijd een elektricien voor je klaar.