Amsterdam Plaza
Image default
Eten en drinken

Planning van het kerstdiner – Wat te overwegen

Dus je hebt besloten dit jaar een kerstdiner te organiseren. Gefeliciteerd! Dit is een grote verantwoordelijkheid, maar maak je geen zorgen, we zijn hier om te helpen. Hier zijn enkele dingen om over na te denken bij het plannen van uw menu. Wat voor soort voedsel gaat u serveren? Zijn er dieetbeperkingen? Hoeveel mensen verwacht u? Zodra u antwoord heeft op deze vragen, kunt u beginnen met het plannen van uw perfecte kerstdiner.

Wat voor eten gaat u serveren?

Een van de eerste dingen die u moet beslissen is wat voor eten u wilt serveren. Wilt u een traditioneel gebraden diner, of iets ongewoons? Er zijn geen foute antwoorden, het hangt gewoon af van wat u en uw gasten lekker vinden. Als u niet zeker weet wat u moet maken, vraag hen dan om suggesties.

Zijn er dieetbeperkingen?

Een andere belangrijke overweging zijn dieetbeperkingen. U moet ervoor zorgen dat er voor iedereen iets te eten is, dus is het de moeite waard om vooraf te vragen of iemand speciale wensen heeft. Zo kunt u een goede planning maken en zal niemand op de grote dag honger lijden!

Hoeveel mensen verwacht je?

eindelijk… hoeveel mensen verwacht je?! Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag van allemaal! Zorg ervoor dat je een goed idee hebt van hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn voordat je de laatste hand legt aan je menu. Niemand wil dat het kerstdiner te krap of te leeg is, dus zorg voor een nauwkeurige telling en plan dienovereenkomstig!

Denk aan servies en meubilair

Nu je een idee hebt van het eten en drinken dat je gaat serveren, is het tijd om na te denken over hoe je het gaat presenteren. Wat voor servies heb je nodig? Heb je genoeg stoelen voor iedereen, of ga je tafels en stoelen huren? Gaat er iemand op de grond zitten? Maak een lijst van alles wat je nodig hebt en vink dat gaandeweg aan.

Plan vooruit en laat dingen niet tot het laatste moment over!

De sleutel tot een stressvrij kerstdiner is vooruit plannen. Door u nu te organiseren, kunt u haast op het laatste moment voorkomen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt op de dag zelf. Dus waar wacht u nog op? Ga plannen!