Amsterdam Plaza
Image default
Energie

4 tips om op jouw maandelijkse kosten te besparen

Het leven is al duur genoeg. Dat is één van de weinige zekerheden waar je in het leven mee te maken hebt. bovendien stijgen de prijzen van veel producten harder dan jouw salaris stijgt. Om dat op te kunnen vangen, is het aan te raden om op jouw maandelijkse kosten te besparen. Hieronder vind je vier goede suggesties voor een flinke kostenbesparing per maand.

Suggestie 1: besparen op de boodschappen

Elke week moet je wel boodschappen doen. Wist je dat je al snel enkele tientjes of zelfs meer dan 100 euro per week aan boodschappen uitgeeft? Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, is het advies om een boodschappenlijstje voor jezelf te maken. Haal alleen de producten die op jouw boodschappenlijstje staan en voorkom daarmee impulsaankopen.

Zorg er bovendien voor dat je met een volle maag naar de supermarkt gaat. De kans is dan ook kleiner dat je allerlei lekkernijen in jouw winkelmandje gaat leggen. Blader ook de folders door, zodat je wekelijks van de meest interessante aanbiedingen kunt genieten!

Suggestie 2: besparen op jouw energie

De gemiddelde energiekosten liggen op zo’n 155 euro per maand. Wist je dat dit mogelijk voor jou een stuk voordeliger uit kan gaan vallen? Om daar van te profiteren, is het aan te raden om een goed vergelijk te maken. Bekijk hier de energievergelijker, vul je jouw gegevens in en kijk direct welke energieleverancier de meest gunstige tarieven hanteert. De kans is aanwezig dat je hiervoor bij Green NL uit gaat komen!

Suggestie 3: besparen op abonnementen

Hoeveel abonnementen heb jij op kranten, tijdschriften en magazines lopen? De kans is groot dat je hier ook maandelijks het nodige geld aan uitgeeft. Het advies is om al deze abonnementen kritisch te bekijken en mogelijk abonnementen op te zeggen. Dit is echt een hele simpele manier om veel geld te besparen elke maand.

Suggestie 4: koop minder vaak nieuwe kleding

Heb jij de neiging om vaak nieuwe kleding te kopen? Dit is niet alleen slecht voor de inhoud van het milieu, maar ook voor de inhoud van jouw portemonnee. Probeer daarom zo zuinig mogelijk met jouw kleding om te gaan en hang niet je hele kledingkast vol met goedkope kleding. Veel goedkope kleding is onder aan de streep namelijk ook vrij prijzig.

Succes met het besparen op jouw maandelijkse kosten!