Amsterdam Plaza
Bedrijven

De makkelijke en originele ‘Spira’ kerstboom

Kerst is een tijd van vreugde, gezelligheid en bezinning. Voor veel mensen begint de kerst echter bij de enorme klus van het optuigen van de jaarlijkse kerstboom. De kerst eindigt daarna pas bij het tijdrovende aftuigen van de kerstboom en het opruimen van de dennennaalden overal in het huis. Een klus waar veel mensen tegen opzien. Maar waarom zou je elk jaar weer een kerstboom in huis halen die groot, onhandig is te dragen en heel veel naalden verliest. Je kan namelijk ook een houten boom zonder die vervelende naalden in huis halen. Geen nep boom van plastic maar een houten ‘Spira‘ boom. Wat zijn de voordelen van een Spira boom?

 

De originele Spira kerstboom

De verschrikkelijke plaag van dennennaalden door het huis zet veel mensen aan om een alternatief voor de dennenboom te zoeken. Vaak wordt dat dan een kunstboom. Sommige kunstbomen lijken veel op een echte boom, echter is het toch een beetje nep. Iets dat je misschien niet wilt voelen tijdens de kerst. Kerst gaat bij veel mensen om het ware kerstgevoel, niet om bezuinigen en nep bomen. Een Spira kerstboom is een uitstekend natuurlijk alternatief voor de dennenboom. Daarnaast is de Spira een originele kerstboom die een geordende indruk maakt. Het bezoek dat je tijdens de kerstdagen ontvangt zullen onder de indruk zijn van deze prachtige blikvanger. Ook omdat deze kerstboom niet op de traditionele dennenboom of de kunstboom lijkt heeft de Spira dat originele tintje wat jij of jouw bedrijf wilt uitstralen. De boom zegt wij zijn fraai en anders, of wij doen het anders dan de traditionele concurrenten. Een indruk die je misschien erg graag wilt uitstralen.

 

De Spira voor thuis of op kantoor

De Spira of spiraal boom is een houten stok met van boven naar beneden een steeds wijder wordende spiraal. Aan de spiraal kan je kerstversiering hangen als je dat leuk vindt of gewoon kaal laten. Zeker als je in jouw huis een minimalistische inrichting hebt gekozen, is een niet versierde Spira kerstboom een blikvanger tijdens de kerst. Elegant en vrolijk tegelijkertijd. De Spira staat in veel interieurstijlen goed. Het is aan de versiering hoe vrolijk je jouw huis maakt. De Spira is niet alleen makkelijk en mooi in huis. Ook op kantoor is deze oom een vrolijke aanvulling op de werksfeer. Hij is netjes en staat uitermate professioneel in een werkruimte. Dit is zeker erg geschikt voor bedrijven waar de gebouwbeheerder geen brandbare versiering overal in het gebouw wil hebben.

 

Natuurlijke materialen

De Spira kerstbomen zijn gemaakt van duurzame materialen. Voorbeelden van materialen zijn: steigerhout, sloophout, pallethout, afvalhout of drijfhout. Materialen die een tweede leven krijgen als kerstboom. Goed voor de natuur en en voor het behoud van bossen en bomen. Ook kan je voor de Spira kerstbomen speciale decoratie pakketten bestellen. Deze pakketten bevatten vilten kerstfiguurtjes of houten en vilten kerstfiguurtjes. Natuurlijk kan een piek niet ontbreken op een echte kerstboom. Daarom is er ook een houten piek in de vorm van een kerstster verkrijgbaar.

 

De Spira kerstboom is in verschillende maten te verkrijgen

De Spira is te verkrijgen in de maten vanaf 42 centimeter tot 190 centimeter. De doorsnede van de spiraal kerstbom ligt tussen de 25 centimeter (kleinste Spira) en 72 centimeter (grootste Spira). Kortom je kan de Spira gebruiken als hoofdkerstboom of als versiering bij een traditionele kerstboom.

 

De gemakkelijke Spira kerstboom

Naast het gevoel dat een Spira heeft zijn er ook praktische redenen waarom een houten kerstboom een goed alternatief is. Een houten kerstboom verliest allereerst geen naalden. Daarnaast is de Spira kerstboom gemakkelijk af te tuigen en op te bergen. De boom past met gemak in een grote pizzadoos! Geen onhandige kunstkerstboom doos in je kelder of schuur. Het optuigen en aftuigen neemt bijna geen tijd in beslag. Hooguit een minuut.

 

De goedkope Spira kerstboom

Een houten kerstboom hoef je net als een kunstkerstboom slechts één keer te kopen. Hij kan immers nog jaren dienst doen tijdens de kerst. Dit scheelt een hoop geld in vergelijking met een traditionele kerstboom of een nog duurdere blauwspar. Ook ten opzichte van een kunstkerstboom is de Spira vele malen goedkoper. Ten opzichte van de kunstkerstboom krijg je dan een goedkopere en natuurlijke alternatieve kerstboom.

 

De duurzame Spira kerstboom

Kerstbomen van hout zijn niet alleen gemaakt van duurzame materialen, ze zijn ook duurzaam in het gebruik. Je kan de Spira meerdere jaren gebruiken. Dit voorkomt dat er jaarlijks meer bossen gekapt moeten worden om te voorzien in de behoefte voor kerstbomen. Dit maakt de houten kerstbomen een perfecte boom voor tijdens de kerst. Natuurlijk maar niet schadelijk voor de natuur. De ideale combinatie.

Er zijn vele voordelen aan een Spira kerstboom ten opzichte van een traditionele dennenboom of een kunstkerstboom. Ten eerste heeft de Spira een natuurlijke uitstraling. Een uitstraling die beter past bij kerst dan de plastic kunstkerstbomen. Daarnaast is de Spira duurzaam. Ten derde is de boom goedkoper dan een traditionele kerstboom en een kunstkerstboom. Ook is de Spira gemakkelijk. De boom is makkelijk op te zetten en af te tuigen, zonder al te veel moeite. Hij is ook handiger om te vervoeren. Waar je voorheen met je achterklep open de traditionele kerstboom moest vervoeren hoef je met de Spira slechts een pizzadoos te vervoeren. Kortom de Spira heeft veel voordelen. De beste reden om een Spira in huis te zetten tijdens de kerst is echter omdat dit een originele en alternatieve kerstboom is waar je trots op kunt zijn.

Heb jij de trends al bekeken bij de kerstshows? De eerste kerstshows zijn alweer in aanbouw of open.

Gerelateerde artikelen

Roestvrij staal polijsten – zo is het goed gedaan!

Afwatering

Een mooie uitvaart in Utrecht