Amsterdam Plaza
Bedrijven

Puzzelmatten – Welke dikte heb ik nodig?

Je bent van plan om puzzelmatten aan te schaffen maar je weet niet welke dikte geschikt is voor jouw ruimte? Dit is een vraag die veel aan ons wordt gesteld. Met deze blog willen we deze vraag voorkomen door onze tips te geven voor jouw geschikte sportvloer. Met onze tips kies je de beste puzzelmat dikte voor jouw situatie!

 

 

Puzzelmatten Baby – 60 x 60 x 1,2 cm

Dit formaat puzzelmat wordt ook wel baby puzzelmat genoemd. De naam zegt het al maar deze matten zijn geschikt voor kleine speelruimtes voor de kinderen. Daarnaast zijn deze matten ook geschikt voor thuis gym in een kleine ruimte. Op deze ondergrond doe je op een comfortabele manier al jouw fitness of yoga oefeningen!

 

Puzzelmat 2 cm – 100 x 100 x 2 cm

Heb je al een wat grotere sportruimte kijk dan eens naar de puzzelmatten van 2 cm dik. Deze matten zijn nog steeds geschikt voor al jouw fitness en yoga oefeningen. Ook voor een veilige speelruimte voor kinderen heb je met de puzzelmat 2 cm het juiste product in handen. Het grote verschil zit hem in de afmeting en het gebruiksgemak. De matten zijn groter waardoor je minder matten hoeft aan te leggen en je dus minder naden hebt op je vloer. Al met al een stuk comfortabeler met een betere demping.

 

Puzzelmat 2,5 cm – 100 x 100 x 2,5 cm

Gaan jouw trainingen er wat wilder aan toe vergeleken met de voorbeelden bij de eerste twee afmetingen? Dan heb je meer demping nodig met een dikkere puzzelmat. De puzzelmatten van 2,5 cm zijn dan uitermate geschikt. Deze matten zijn ook geschikt voor de volgende vechtsporten: karate, kung fu, taekwondo, muay thai, kickboksen en boksen.

 

Puzzelmat 3 cm – 100 x 100 x 3 cm

Wil je in jouw sportruimte vechtsporten of verdedigingssporten beoefenen waar het er wat ruiger aan toe gaat? Of waar veel gesprongen wordt of coole capriolen worden uitgehaald? Dan overweeg je de puzzelmatten van 3 cm. Denk hierbij aan sporten als karate, kung fu, taekwondo, muay thai en kickboksen. Maar ook zeker aan capoeira, krav maga en wushu

 

Puzzelmat 4 cm – 100 x 100 x 4 cm

Heb je een sportruimte waar er vechtsporten worden beoefend waarbij er veel worpen worden gemaakt? Ga dan voor zekerheid en kies voor de puzzelmatten van 4 cm. Met deze dikte zit je namelijk altijd goed door de fantastische demping!

Gerelateerde artikelen

Tests

Catering bedrijf in Amsterdam

Een professionele trouwauto huren