Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

VOG aanvragen gemeente Amsterdam

UwVOG aanvragen kan op meerdere manieren. U kunt een afspraak maken bij de gemeente in Amsterdam of kiezen voor een VOG aanvraag via https://www.hetvogbureau.nl.

U dient zich namelijk te legitimeren aan de balie van de gemeente, vergeet ook uw pinpas of wat contant geld mee te nemen. De legeskosten van 41,35 moet direct worden betaald aan de gemeente van Amsterdam.

Solliciteert u naar een nieuwe baan of functie? Dan is het mogelijk dat uw (nieuwe) werkgever vraagt naar een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Deze kunt u aanvragen via uw gemeente of volledig online. Wel is het belangrijk dat u beschikt over een DigiD en interbankieren.

Hoe werkt het VOG aanvragen?

Een VOG aanvragen is makkelijker dan je denkt, zoals we al eerder hadden uitgelegd kan dat volledig online. Je kunt de aanvraag digitaal indienen via hetvogbureau.nl dit is een betrouwbaar en eenvoudige website die functioneert als online loket voor het aanvragen van VOG’s.

  1. Stap 1: Vul het aanvraagformulier online in, vul uw naam in en vermeld ook de organisatie waar u gaat werken.
  2. Stap 2: Selecteer de juiste screeningsprofielen, u heeft keuze tussen een specifiek screeningsprofiel of een algemeen screeningsprofiel.

    Weet u niet op welke screeningsprofielen u gescreend moet worden? Selecteer dan “onbekend”. De screeningsprofielen worden dan geselecteerd op basis van uw (toekomstige) functie.

    U geeft altijd zelf akkoord per e-mail wanneer de screeningsprofielen zijn geselecteerd, wilt u de screeningsprofielen toch wijzigen? Reageer dan op de e-mail waarin uw screeningsprofielen staan beschreven.

  3. Stap 3: Bevestig de aanvraag per e-mail en betaal de resterende leges kosten van €33,85 aan Dienst Justis.
  4. Stap 4: Uw aanvraag is ingediend en u zult binnen 14 dagen per post uw VOG ontvangen van Dienst Justis, mits u niet aanraking bent geweest met Dienst Justis.

Wat kost een VOG?

 

De kosten van het aanvragen van een VOG verklaring zijn in totaal €74,20, deze zijn verdeeld in twee termijnen. De eerste deel betaald u aan hetvogbureau.nl en de resterende 33,85 betaald u aan Dienst Justis.