Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Geniet vandaag nog van de voordelen van elektrische friteuses

Horeca friteuses kunnen in elk deel van de keuken worden geplaatst omdat een gasuitlaat niet nodig is. Als je de friteuses lange tijd aan moet hebben, dan zijn ze ook de betere optie omdat ze de temperatuur beter op peil houden, wat ook nog eens goedkoper is. Deze friteuses zijn het meest aanbevolen voor restaurants en cateringbedrijven, wanneer grote hoeveelheden etenswaren moeten worden gefrituurd. Ze hebben een vergelijkbare werking als snelkookpannen en bieden de mogelijkheid om sneller te koken en te frituren. Een voordeel is dat het energieverbruik laag is. Bovendien heeft het de mogelijkheid om de zeer kleine druppeltjes olie met de stoom op te vangen, zodat de verschillende soorten voedsel minder vet bevatten. Dat vertaalt zich in meer smaak en minder vet.

De elektrische friteuses voor licht gebruik lijken echt op hun huishoudelijke zusters. Ze hebben echter een aantal voordelen ten opzichte van het andere type friteuse dat je ook kunt kopen, te weten de gasfriteuses. De belangrijkste voordelen van elektrische friteuses zijn ook de voornaamste redenen waarom ze het meest voorkomen in de horeca. Behalve dat ze milieuvriendelijker zijn, behouden ze de temperatuur beter dan gas, hebben ze een groter herstelvermogen en zijn ze veel veiliger dankzij het feit dat de frituurplaats echt gecontroleerd wordt. Ze vallen ook op omdat ze meestal gemakkelijker te gebruiken zijn.

Gasfriteuses met onderstel helpen je te besparen, aangezien gas goedkoper is dan elektriciteit en gasfriteuses sneller opwarmen dan elektrische friteuses. Dit is een groot voordeel voor bedrijven met veel klantenverkeer. Omdat gasfriteuses echter sneller opwarmen dan elektrische friteuses, moet je er wel goed opletten dat je voedsel niet aanbrandt. Het enige nadeel van gasfriteuses is dat gas op sommige plaatsen duurder is. Maar over het algemeen voelen eigenaren van restaurants, hotels en bars zich ook prettig bij het werken met gasfriteuses.