Amsterdam Plaza
Bedrijven

Roestvrij staal polijsten – zo is het goed gedaan!

* Zo wordt roestvrij staal professioneel tot hoogglans gepolijst:
Natuurlijk kan roestvrij staal ook professioneel worden gepolijst, net als alle andere hoogwaardige metalen. Omdat u echter altijd het juiste gereedschap, het juiste gereedschap en veel tijd en geduld nodig hebt voor de perfecte polish, is het raadzaam om de roestvrijstalen polish altijd over te laten aan een gerenommeerd bedrijf dat goed thuis is in dit gebied. Wij garanderen altijd een juiste oppervlakteruwheid

* Interessante feiten over het polijsten van het roestvrij staal:
a) De polijstpasta:
Deze worden natuurlijk altijd gebruikt door bedrijven die het roestvrij staal polijsten. Voor de pasta’s wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen de voorpolijstpasta, de opnieuw polijstpasta en de hoogglans polijstpasta. Om de verschillende pasta’s beter te kunnen toewijzen of onderscheiden, worden deze vaak in verschillende kleuren gelabeld. De volgende kleurtoewijzingen zijn meestal de meest voorkomende:
– zwart: markeert de grove pasta om het roestvrij staal te polijsten
– geel: is in de meeste gevallen de zogenaamde voorpolijstpasta
– bruin: geeft de polijstpasta aan
– blauw: is de hoogglans of klaringspasta, dit is erg belangrijk bij het polijsten van roestvrij staal

b) Het schuurpapier, de rollen en de polijstplaten:
Voor dit doel gebruiken bedrijven die roestvrij staal polijsten speciale gereedschapsmachines, variërend van grof tot zeer fijn. Afhankelijk van het toepassingsgebied kunnen deze hulpstukken worden bevestigd aan de polijstmachine, de boor of de haakse slijper. Grofweg wordt hier een onderscheid gemaakt tussen het schuurpapier (dat verkrijgbaar is in een breed scala aan korrelgroottes), de slijpstenen, de katoenen wielen en de flanellen schijven.

* Een zeer belangrijk punt bij het polijsten van roestvrij staal is het slijpen:
Om het best mogelijke, duurzame en bevredigende resultaat te bereiken, moet het roestvrij staal grondig worden gemalen voordat het verder wordt verwerkt. In de regel gebruikt men schuurpapier of slijpschijven. Beide zijn verkrijgbaar in de overeenkomstige korrelgroottes tussen 100 en 400.

In de eerste stappen voor het slijpen en vervolgens polijsten van roestvrijstalen krassen worden hobbels en mogelijk bestaande zogenaamde rollende huid verwijderd. In sommige gevallen wordt het roestvrij staal zelfs geëtst voordat het wordt gemalen. Bij het schuren van hoogwaardig staal begint een bedrijf altijd met schuren en polijsten met een lage korrelgrootte en werkt het zich omhoog in zogenaamde honderden stappen totdat het gewenste resultaat is bereikt. Met nogal inferieur staal (dat ook insluitsels bevat), kan deze stap iets langer duren en moet je heel ver in de korrel werken (zelfs als deze stap nog steeds strepen vertoont), eindelijk voor het best mogelijke resultaat bij het polijsten van roestvrij staal.

https://vangeenen.nl