Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

5 tips om atleetvoet te voorkomen

Atleetvoet is de naam voor een schimmelinfectie van de huid die in de meeste gevallen tussen de tenen begint. Deze schimmelinfectie komt vaak voor bij mensen die last hebben van zweterige voeten doordat ze constant lopen in schoenen zonder ademende eigenschappen. Met atleetvoet heb je te maken met een jeukende, schilferende uitslag. Hoewel atleetvoet niets ernstigs is, wil je deze vervelende aandoening met lichte pijnklachten natuurlijk voorkomen. In dit artikel geven we je de beste tips om dit voetprobleem links te laten liggen.

Droog jouw voeten

Aangezien atleetvoet besmettelijk is en zelfs de handen kan aantasten, is het belangrijk dat je jouw hele lichaam schoonhoudt. Atleetvoet ontstaat bij veel vocht en daarom is het belangrijk om de voeten droog te houden om het risico op infectie te verkleinen. 

Maak gebruik van voetpoeder 

Als je merkt dat je regelmatig last hebt van zweterige voeten, dan is het aan te raden om talkpoeder te gebruiken voordat je je schoenen aantrekt. Talkpoeder kan namelijk helpen om je voeten droog te houden. Bovendien kun je het gebruiken voor de behandeling van meerdere huidziekten, waaronder roodheid van de huid, likdoorns, puistjes, acne, roos, en andere voet gerelateerde problemen. Op deze manier houd je niet alleen jouw voeten schoon, maar voorkom je ook zwellingen en schilfering van de huid. 

Als je last hebt van voortdurende voetklachten, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk een voetspecialist in te schakelen. Kijk op podotherapie Amsterdam om bij jou in de buurt een afspraak te maken met de podotherapeut. 

Verwissel regelmatig van sokken

Wanneer je last hebt van zweterige voeten, dan is het belangrijk om met goede regelmaat schone sokken aan te trekken. Mocht je dus veel bewegen, probeer dan twee keer per dag van sokken te wisselen. Bovendien kun je kiezen voor speciale sokken met ademende eigenschappen, zodat je schimmels en bacteriën minder kans geeft. 

Zorg voor ademende schoenen en wissel je schoenen af

Een van de beste manieren om atleetvoet te voorkomen, is om niet steeds dezelfde schoenen te dragen. Wanneer je gebruik maakt van verschillende schoenen, dan zorg je ervoor dat een pas gebruikt paar kan uitdrogen, zodat je beter kan voorkomen dat een schimmelinfectie zich begint te nestelen. Bovendien raden we aan om schoenen te kiezen met ademende eigenschappen. Frisse lucht helpt tevens voor een goed behoud van het schoenmateriaal en zorgt ervoor dat nare geurtjes worden vermeden. 

Vermijd het delen van handdoeken, sokken en schoenen 

Aangezien atleetvoet besmettelijk is, raden we je aan om jouw schoenen, sokken of handdoeken niet te delen met anderen. Probeer daarom jouw eigen spullen mee te nemen en vermijd het gebruik van de schoenwaren van anderen. Wil je meer weten over passende oplossingen voor veelvoorkomende voetklachten? Kijk dan op Hallux Group voor meer informatie.

https://hallux-groep.nl/podotherapie-amsterdam/