Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Op een mooie manier afscheid nemen van iemand

Het is niet zoals vroeger, maar het kan nog steeds. Op een mooie manier afscheid nemen van iemand. Het afgelopen jaar is dit een stuk lastiger geweest in verband met de coronamaatregelen. Niet iedereen heeft afscheid kunnen nemen en de regels zijn erg streng. We zien dat er nu iets meer versoepelingen dan in het begin van de pandemie, wat erg fijn is. Toch is het nog steeds niet zoals het vroeger was, waarbij je iedereen kon uitnodigen die je wilde. Hoe kan het dan nu wel op een mooie manier?

Zorg voor een goede voorbereiding

Met een goede voorbereiding bedoelen we eigenlijk een uitvaart vooraf regelen. Hierbij breng je alles in kaart; is er een testament, is er een verzekering en zijn er al wat zaken vooraf bepaald? Begin dan eerst daarmee. Een goede voorbereiding is het halve werk, met alles. In verband met de huidige maatregelen gaat het anders dan voor de pandemie. Houd hier dus rekening mee en lees je vooraf goed in. Met verrassingen komen te staan op zo een moment is voor niemand fijn. Je wilt zelf ook de tijd nemen om afscheid te nemen van je dierbare en dat wil je op een rustige manier doen.

Kijk naar wat er wel mogelijk is

We weten inmiddels dat het niet is zoals vroeger en daar hoeven we ons ook niet meer op te focussen. Het mooie is om te kijken naar wat er nog wel mogelijk is. Wil je een crematie plannen? Zoek dan naar bijvoorbeeld Crematorium Amsterdam bij jou in de buurt en bespreek de mogelijkheden van nu. Je kunt je vooraf inlezen, maar waarschijnlijk zijn er genoeg dingen die je nog niet weet. Soms is er toch nog meer mogelijk dan je denkt. Dit is alleen maar fijn!

Rouwen op je eigen manier

Uiteindelijk rouwt iedereen op zijn of haar manier. Het is hierbij belangrijk dat je hier zelf ook de tijd voor neemt. Rouwen doet iedereen anders en dat is prima. Iedereen heeft natuurlijk ook een andere band met de overledene en heeft andere herinneringen. Vind je het lastig om afscheid te nemen en kun je niet goed omgaan met je eigen gevoelens? Kijk naar wat je met deze persoon hebt gedaan; welke band hadden jullie en wat deed je graag met hem of haar? Een mooie manier om iemand te rouwen is door het leven te vieren voor diegene.