ERP OP MAAT HEEFT (MEER)WAARDE

De meeste zakelijke organisaties nemen tegenwoordig snel het gebruik van een aangepaste ERP oplossing over, omdat ERP-programma’s, in tegenstelling tot het algemene gebruik van handmatige procedures en legacy-applicaties, kosteneffectief en efficiënt zijn. Het Enterprise Resource Planning-programma is een systeem van geïntegreerde toepassingen die zijn ontworpen om verschillende afdelingen en kantooractiviteiten (productplanning, ontwikkeling, productie, verkoop en marketing) te automatiseren tot één enkele database.

Toch zal niet alle ERP-software voldoen aan alle vereisten van uw organisatie. Daarom moet u bij het kiezen van de ERP-software de meest betrouwbare kiezen voor zover het uw zakelijke behoeften en processen betreft. Op hun beurt zijn hier de twee soorten ERP-systemen:

Kant-en-klaar
Dit zijn eenvoudig te implementeren systemen omdat ze zijn ontwikkeld vanuit de ervaring van andere organisaties (gebruikersgroepen) anders dan de uwe. Uit de discussies over hoe elk van die bedrijven het systeem het best gebruikt, verkrijgt u informatie over hoe u het systeem het beste kunt gebruiken voor uw bedrijf.

ERP oplossing op maat
Met op maat gemaakte ERP wordt het systeem ontwikkeld op basis van de ervaring van uw bedrijf. Een programmeur moet het ERP-systeem ontwerpen in overeenstemming met wat u precies wilt dat de software moet doen en idealiter het proces dat het moet volgen om uw bewerkingen uit te voeren en te vergemakkelijken.


WAAROM BEDRIJVEN KIEZEN VOOR ERP OPLOSSING OP MAAT

Er is een grotere kans dat een bedrijf aan zijn gebruikersvereisten voldoet wanneer het gaat om op maat gemaakte ERP-software anders dan een generieke systeemoplossing. Dit is zo ondanks de hoge initiële kosten en tijdsbesparing om het systeem op gang te krijgen. Je kunt altijd klein beginnen en de essentiële lagen toevoegen terwijl je doorgaat en uiteindelijk de doelsoftware voor je bedrijf ontmoeten. Bovendien is het ook een manier om de initiële uitgaven te spreiden.

Aangepaste ERP-software is ook ontworpen om aan te sluiten bij uw bedrijfsprocessen in plaats van dat het bedrijf erin past, maar dit is op de een of andere manier een opluchting, want wat dacht u van de opleiding van het personeel van het bedrijf, dit zal aanzienlijk minder zijn. Het enige dat ze hoeven te doen om kleine aanpassingen door te voeren is met het systeem te coördineren.

Een goed voorbeeld van een dergelijke aanpak is Tesla, die zorgvuldig alle voor-, nadelen en risico’s heeft geëvalueerd en heeft besloten een op maat ERP-oplossing te bouwen met bovengenoemde voordelen in gedachten. Tesla CIO Jay Vijayan berekende de kosten van SAP-implementatie in “miljoenen dollars” en een jaar om alle vereiste integraties uit te voeren. Tesla heeft dezelfde functionaliteit binnen 4 maanden en een veel lager budget bereikt met maatwerk ERP. Als gevolg hiervan zijn ze onafhankelijk geworden van externe leveranciers en Enterprise Resource Planning-systemen die op maat zijn gemaakt voor hun gevestigde interne bedrijfs- en productieprocessen.


HOEVEEL HET ZOU KUNNEN KOSTEN OM CUSTOM ERP SOFTWARE TE BOUWEN

Het is duidelijk dat de kosten van aangepaste ERP-softwareontwikkeling afhankelijk zijn van wat u nodig heeft, het aantal gebruikers en de complexiteit ervan. Als u bijvoorbeeld een geavanceerd aangepast ERP-systeem gebruikt, vindt u mogelijk geen volledige ontwerpen die aan uw behoeften voldoen. Daarom moet u extra kosten maken voor gratis producten om ervoor te zorgen dat de software volledig functioneert.

De algemene kosten van een ERP-systeem variëren van € 25.000 tot € 75.000. De extra kosten voor toekomstige modules of aanvullende services en hulpprogramma’s zal tussen de € 5.000 en € 25.000 bedragen.


RISICO’S VOOR HET ONTWIKKELEN VAN OP MAAT ERP SOFTWARE

De oplossingen en services die aangepaste ERP-softwareontwikkeling moet bieden, zitten meestal niet in de verpakking. Daarom kost het veel tijd en geld om het ontwerp te initialiseren als gevolg van een hoge voorafbetaling.

Omdat de ontwikkeling van ERP-software op basis van uw vereisten is, heeft u een ontwikkelaar met ervaring nodig om een ​​systeem van hoge kwaliteit te krijgen dat gemakkelijk toekomstige wijzigingen kan manoeuvreren, ondanks het feit dat dit een eerste keer is. Dergelijke middelen zijn moeilijk te vinden als u uitbesteedt.

Bovendien moet uw contact met de ontwikkelaar die het systeem heeft voorbereid consistent zijn. Dit komt omdat ze het systeem beter zouden begrijpen tijdens de ontwikkelingscyclus: ontwerp, testen, QA / testen en training. Dit kan moeilijk zijn om te doen, vooral als de ontwikkelaar niet betrouwbaar is.

Ondanks dit allemaal helpt op maat ERP-software een enorm bedrag te besparen op de lange termijn. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dat mogelijk is. Elk bedrijf rekent op aanhoudende groei, inclusief het aantal werknemers, veldwerk en kantoren. In veel gevallen betekent een groter aantal gebruikers een voortdurend groeiende uitgave voor de ERP-licentie. Enterprise-ondersteuningspakketten worden vaak verkocht als extra diensten en zijn veel duurder dan ondersteuning van de ontwikkelaar van software op maat waarvan de ondersteuning vaak in het contract is opgenomen. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat uw organisatie de enige is die voor het product wordt ondersteund, wat betekent dat er betere en snellere communicatie plaatsvindt.

De uitgaven voor de bestaande gebruikerslicenties, nieuwe licenties en ondersteuning voor de standaardoplossing groeien dus exponentieel en overlappen de ontwikkelingskosten van custom ERP-software in een paar jaar volledig. Custom ERP-software rechtvaardigt op zijn beurt zijn hoge initiële kosten, omdat uw onderneming vast zit aan de provider, eigenaar is van de oplossing en alle gegevens die in de cloud zijn opgeslagen als resultaat hiervan, en niet zal betalen voor licenties wanneer er nieuwe gebruikersaccounts nodig zijn.


CUSTOM ERP OPLOSSING-VOORBEELDEN IN VERSCHILLENDE INDUSTRIEËN

Van de voordelen van het bestaan ​​van een software die aan uw zakelijke vereisten en oplossingen kan voldoen, zijn de meeste bedrijven gegaan naar ERP-systeemontwikkeling op maat voor het beheer van hun activiteiten. Hieronder zijn een paar van dergelijke bedrijven:

Olie- en gasbedrijven
Olie- en gasbedrijven hebben een groot voordeel met op maat ERP-softwareontwikkeling, maar het is meestal een tragedie als het systeem de activiteiten niet efficiënt ondersteunt. Daarom, wanneer er gekozen wordt voor een op maat gemaakt systeem voor zo’n groot bedrijf, worden er meer overwegingen aangebracht dan het voor de hand liggende; voldoen aan de behoeften van de gebruiker.

Op maat gemaakt ERP-software voor gas- en oliebedrijven moet vooral toepassingen hebben voor de omgang met de milieuveiligheid. Het is bekend dat energiebedrijven gevaarlijk zijn voor hun omgeving en als het niet wordt verzorgd, zou dit schade aanrichten en tot op zekere hoogte de organisatie uitschakelen. Daarom moet het systeem gegevens aan de technici kunnen verstrekken als waarschuwingen in geval van een dreiging, zodat ze de risico’s kunnen beperken.

Ook zou, afgezien van het faciliteren van de activiteiten van het bedrijf, een maatwerk ERP-software-ontwikkeling het bedrijf in staat moeten stellen om kansen te creëren met hoog rendement. Dat wil zeggen, het zou ook een applicatie voor kostenbeheer moeten hebben.

Tot slot, het is bekend dat olie- en gasvelden echt enorm zijn en sommige liggen meestal in dichte afgelegen gebieden, maar aangezien het bedrijf actief is, moet elke actie worden verantwoord. Op zijn beurt is op maat ERP-software met goede netwerken essentieel voor het integreren en beheren van alle bedrijfsactiviteiten, ongeacht de locatie. Zulke locatieproblemen worden afgeremd met hightech optimalisatie hulpmiddelen om alle arbeidskrachten en middelen overal te beheren.

Productiebedrijven
Voor productiebedrijven zijn maatwerk ERP-systemen redders als het gaat om kostenbesparing, het elimineren van kantoorpapier, het bijhouden van bedrijfsprestaties en het verbeteren van de klantervaring. Dit wordt mogelijk gemaakt door geïntegreerde platforms voor aangepaste applicaties voor het beheer van de activiteiten.

Toch kan het beheren van een nationale of in zekere mate internationale bedrijfsvoering een uitdagende taak zijn. Een gecentraliseerde, op maat gemaakte ERP-software kan echter al uw bedrijfsprocessen groen licht geven, omdat het beheer van het creëren van product, marketing en gebruik van het product in alle decentrale verkooppunten mogelijk maakt. Bovendien integreert het al die gegevens waardoor workflow en controle automatisch worden geïntegreerd.

Onderwijs (scholen)
Scholen die volledige automatisering van hun functies en processen wensen, hebben maatwerk ERP-systeemontwikkeling om voor te kiezen. Een groot aantal scholen kiezen al voor onze ERP en hebben deze richting gevolgd door gebruik te maken van zeer op maat gemaakte programma’s voor het beheer van de school en ze staan ​​bekend als zeer succesvol.

Of het nu kleuter- of basisschoolklassen, middelbare- of hogescholen zijn, aangepaste ERP-systemen hebben bewezen efficiënt beheer van de instellingen te doen bieden.


WELKE VOORDELEN ERVAART MEN ALS BESLOTEN IS OM ERP OP MAAT TE ONTWIKKELEN

 

  • Op maat ERP-software is meer een prototypesysteem waarbij u kunt beginnen met het ontwerpen van de meest elementaire en belangrijke functies die u in gedachten hebt. Later, tijdens testen en onderhoud, kunt u andere benodigdheden toevoegen die u naar zeer efficiënte software brengen.
  • Met een op maat gemaakt systeem kunt u de oplossingen waarschijnlijk bereiken of de services die u zoekt naadloos uit de software halen.
  • Het personeel heeft meestal het voordeel dat het begrijpt hoe het systeem werkt, omdat het is ontworpen in overeenstemming met de bedrijfspraktijk en taal. Op hun beurt hebben ze weinig aan te passen aan hun kant.
  • Aangepaste ERP-systemen zijn meestal flexibel in termen van toekomstige technologische of zelfs zakelijke veranderingen. Er is altijd een mogelijkheid om ontwikkelende trends op te nemen.
  • In tegenstelling tot het offshore-systeem, krijgt u een op maat ERP-systeem en het ontwerp is speciaal gemaakt om aan uw behoeften te voldoen. Daarom hoeft u niet te wachten op functieverzoeken en -verbeteringen, omdat u de volledige controle over het systeem hebt.

Samenvattend, de basisdingen die u tijdens het plannen van een aangepast ERP-systeem moet doen, is dat u moet budgetteren voor hoge aanvangskosten. Je hebt een team van tech-experts nodig van ontwerpers, kwaliteitscontroleurs, database-engineers tot ontwerpers en waarschijnlijk meer. Dan is er ook geduld nodig, het ontwikkelen van software dat bij uw bedrijf past, is net zoals dat Rome niet in een dag kan worden gebouwd. Het vereist veel werk dat maanden of zelfs een jaar kan duren.

Bovendien moet u volledig op de hoogte zijn van het bedrijf waarop u uw ogen hebt gericht om mee te werken, want dat zou een tragische beslissing zijn, evenals een zegening, zelfs voordat u begint. De expertise, evenals de stabiliteit van een software-ontwikkelingsbedrijf, is van essentieel belang om te controleren bij het beoordelen ervan. Hebben ze dit al eerder gedaan? Begrijpen ze uw zakelijke behoeften? Zijn het soort vragen dat u zou moeten hebben beantwoord voordat u met hen doorgaat en dat is waar APPelit zijn intrede doet.

We bieden op maat ERP-softwareontwikkeling die organisaties in staat stelt om hun bedrijfsprocessen op hun gemak te automatiseren, plannen, samen te werken en uit te voeren. Dit is naadloos mogelijk voor ons omdat we software-ontwikkeling hebben gedaan en vooral jarenlang op maat hebben gemaakt. Bovendien hebben we een zeldzame kwaliteit van de meeste IT-dienstverleners en leveranciers van oplossingsproviders aangenomen, we beoordelen niet alleen uw bedrijfsactiviteiten in het Werk van het ERP-systeem, maar brengen u ook aan boord evenals de omgeving van uw bedrijf. Wij geloven in het samenwerken met onze klanten als partners in op maat uitgevoerde ERP-softwareontwikkeling. Neem contact met ons op om met een expert te praten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen voor uw in-house software of huidig ERP pakket. Update uw huidige code of bouw het volledig opnieuw op! Neem nu, geheel vrijblijvend, contact met ons op voor uw eigen ERP oplossing.

https://www.appelit.com