Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Play center: uren waterpret voor de kleintjes

Een kleurrijke waterspeeltuin voor in je eigen tuin – een play center is de ideale activiteit voor kinderen in de zomer. Een play center wordt ook wel een zwembad speelcentrum genoemd. Het toestel is makkelijk op te zetten en biedt uren speelplezier. Maar hoe gebruik je een play center optimaal?

Zwembad speelcentrum tips

Het begint allemaal al bij het opblazen van het play center. Wanneer je deze te hard opblaast, kan het bad gaan vervormen. Lucht zet namelijk uit door warmte. Zeker iets om rekening mee te houden wanneer je het speelparadijs opzet, want vervorming kan vroegtijdige schade veroorzaken.

Daarnaast is het goed om te kijken tot welke leeftijd of welk gewicht je play center geschikt is. Als te grote kinderen erin spelen, kan dit een lek veroorzaken. Zonde, je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van het zwembad speelcentrum genieten.

Waterhygiëne

Net als in het zwembad is waterhygiëne in een waterspeelcentrum erg belangrijk. Zo voorkom je onder andere huidirritatie en andere ongemakken. Het ondiepe laagje water moet in principe iedere twee dagen vervangen worden, zeker met hoge temperaturen.

Je kunt het kinderbad desinfecteren met speciale reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld Kiddy Pool waterhygiëne. Je kunt de kwaliteit van het water hier tot ongeveer anderhalve tot twee weken mee rekken. Gewoon chloor toevoegen werkt bij een zwembad speelcentrum niet, er kan namelijk geen pomp worden aangesloten op deze baden.

Ben je dus op zoek naar een play center voor jouw kinderen? Bij Zwembadenwebshop.nl ben je aan het juiste adres voor waterspeelgoed voor de warme dagen. Kkinderen zullen urenlang plezier hebben met een opblaabaar zwembad speelcentrum.