Amsterdam Plaza
Bedrijven

De voordelen van je scooter theorie in 1 dag

Vanaf 15,5 jaar is het mogelijk om je scooter theorie te halen, dit is een half jaar voordat je het praktijkexamen mag doen. Waar veel mensen denken dat het scooter theorie examen makkelijk is gaan ze al de mist in, dit is namelijk niet makkelijk. Er zijn veel regels waar je nog een val zal opkijken. Omdat niet iedereen in één keer slaagt heeft dagcursus.nl een pakket waarbij er een cursus wordt geboden en het examen gelijk daarna wordt gegeven.

Waarom het examen en cursus op één dag?

Mensen onderschatten het examen vaak en beginnen dus niet met ver van te voren met leren, ook is het zo dat je het theorie examen niet zo makkelijk uit een boek leert. Bij een dagcursus wordt het hele boek uitgelegd aan de hand van voorbeelden en vragen, als je iets niet snapt kan je dit ook tussendoor vragen. Het is fijn dat het examen ook op dezelfde dag is omdat je dan alle stof tot je hebt genomen en al in de flow zit. Vaak is te zien dat meer mensen slagen nadat ze een cursus hebben gedaan. 

Mensen die meer hulp nodig hebben krijgen ondersteuning

Er zijn veel mensen die niet goed kunnen leren, dyslexie hebben, faalangst hebben of het gewoon echt niet begrijpen. Voor deze mensen is de dagcursus dus ideaal. De mensen die de cursus geven weten hoe ze met iedereen moeten omgaan en ook kunnen helpen. De mensen die het nodig hebben worden heel erg gerustgesteld en er wordt moed bij ze ingesproken, het is eigenlijk een extra begeleiding. 

Minder stress

Vaak lopen mensen met veel stress als er een examen aan zit te komen, dit is al een stuk minder omdat het allemaal op dezelfde dag is. Zo ben je dus snel van je examen af.