Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste schermtechnieken bij televisies

LED, QLED en OLED zijn drie verschillende soorten televisies die tegenwoordig op de markt zijn. LED-televisies maken gebruik van licht-emitterende diodes om het beeld weer te geven, wat resulteert in een helder en kleurrijk beeld. QLED-televisies gebruiken een verbeterde versie van LED-technologie, waarbij kwantumdots worden gebruikt om het beeld nog helderder en kleurrijker te maken. OLED-televisies daarentegen maken gebruik van organische lichtgevende diodes, wat betekent dat elk pixel op het scherm zelf licht kan produceren. Dit resulteert in een ongelooflijk helder en levendig beeld met diepe zwarttinten.

Led

Een van de grootste voordelen van LED-televisies is dat ze zeer energie-efficiënt zijn en dus minder stroom verbruiken dan andere soorten televisies. Bovendien zijn ze ook vaak goedkoper dan QLED of OLED-televisies. Een nadeel is echter dat ze niet altijd even goed presteren in ruimtes met veel licht, waardoor het beeld minder helder kan lijken.

Q-led

QLED-televisies bieden een aantal voordelen ten opzichte van LED-televisies, waaronder een verbeterde kleurweergave en een groter contrast. Dit maakt ze bijvoorbeeld geschikt voor ruimtes met veel licht, waar een LED-televisie minder goed zou presteren. Een nadeel van QLED-televisies is echter dat ze vaak duurder zijn dan LED-televisies.

Oled

OLED-televisies zijn de duurste optie van de drie, maar bieden wel het beste beeldkwaliteit. Dankzij de organische lichtgevende diodes kunnen ze diepe zwarttinten weergeven en hebben ze een ongelooflijk hoog contrast. Bovendien zijn ze ook energie-efficiënt en kunnen ze een groter kijkhoek bieden dan LED of QLED-televisies. Een nadeel is echter dat ze vaak niet zo goed bestand zijn tegen externe invloeden, zoals stof en vocht, wat kan leiden tot verminderde beeldkwaliteit.

Conclusie

Zoals in bovenstaand artikel te lezen hebben alle schermtechnieken plus- en minpunten, hierdoor is het erg afhankelijk van je situatie wat de beste techniek is. Over het algemeen gezien komt Oled als de beste schermtechniek uit de bus. Ben jij nou op zoek naar een nieuwe televisie? Kijk dan eens op de website van Piest.nl als je een tv wil kopen in Enschede bijvoorbeeld. 

https://www.piest.nl