Amsterdam Plaza
Aanbiedingen

Welke coronamaatregelen moet je je aan houden?

Er zijn veel maatregelen waar je je omtrent corona aan moet houden. Omdat er zo veel regels hierover zijn waar je je aan moet houden, kan het lastig zijn om het overzicht te houden. Hierom zijn er een aantal hoofdregels waar je je aan moet houden die alles een beetje overzichtelijk maken.

Anderhalf meter afstand

Eén van de belangrijkste dingen om corona te voorkomen is de regel dat je anderhalf meter afstand van elkaar moet houden. Dit zorgt er voor dat je minder contact met elkaar hebt en dan ook een minder grote kans hebt om het virus op te lopen. Je zit er namelijk niet op te wachten om corona te krijgen. Hierom is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat je anderhalf meter afstand van elkaar houdt.

Als je zeker wilt weten dat je geen last hebt van corona, kun je goed een corona test doen. Hiervoor kun je naar coronatestnederland.nl gaan. Hier kun je een afspraak maken om een corona test te doen. Zo weet je zonder veel problemen of je last hebt van corona of niet. Dat is natuurlijk ideaal om te weten.

In combinatie met de anderhalf meter regel is ook een restrictie gelegd op de hoeveelheid mensen die je in je huis mag hebben. Er zijn namelijk maar een aantal mensen die je tegelijkertijd in je huis mag ontvangen. Als het gaat om hetzelfde gezin is dit echter weer wat anders. Op het moment dat je dan een feestje bij je thuis wilt vieren, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je weet wie je uitnodigt op een feestje en hoeveel mensen je hiervoor uitnodigt. Als je je hier niet aan houdt, kun je namelijk veel problemen veroorzaken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Mondkapjes

Mondkapjes zijn ook ingevoerd als je weg wilt. In alle openbare gebouwen zoals stations of winkels is het verplicht om deze op te hebben. Als je op zoek bent naar mondkapjes, kun je goed terecht op mondkapjes.nl.

Een mondkapje moet je meestal in de winkel kopen. Als je nog geen mondkapje hebt, kan het dan ook lastig zijn om aan een mondje te komen. Mondkapjes bestellen kan dan ook een goede optie zijn als je graag een mondkapje wilt hebben.

Er zijn veel verschillende mondkapjes te vinden. Dit komt omdat er medische mondkapjes zijn en mondkapjes die er gewoon leuk uit zien. Als je een goed mondkapje wilt bestellen, kun je goed voor een ffp3 masker gaan. Een ffp3 masker kopen kan dan ook een goed idee zijn als je op zoek bent naar een goed mondkapje om te dragen. Hierom zijn er ook veel mensen die hier voor kiezen.