Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor een hypoallergeen huis wanneer je last hebt van een kattenallergie

3 tips voor een hypoallergeen huis wanneer je last hebt van een kattenallergie

Niets is zo vervelend als een kattenallergie wanneer je ontzettend dol bent op katten en er zelf ook één of meerdere in je huis hebt rondwandelen. Gelukkig hoef je je katten echt niet meteen aan de kant te doen, want er bestaan manieren om je huis hypoallergeen te maken. Hieronder lees je drie tips.

 

Luchten, luchten en nog eens luchten

Je woning regelmatig van frisse lucht voorzien is een belangrijke remedie tegen kattenallergie. Wanneer je de ramen en deuren potdicht laat zitten, komt er geen frisse, zuivere lucht binnen. En is de kans dus groot dat jij bijna continu met je neus in een zakdoek zit. Zie je het niet zo zitten om je ramen altijd op een kiertje te hebben en zo nu en dan wagenwijd open te zetten? Schaf dan een luchtreiniger mét HEPA-filter aan. Dit filter kan tot wel 99,97 procent van alle vuile stoffen (inclusief kattenallergenen!) uit de lucht halen.

 

Borstel je kat om losse haren te verwijderen

Het zijn vaak de losse haren van de kat die het hem doen. Borstel je kat daarom regelmatig. Doe dit uiteraard wel buiten, want je wilt al die haren absoluut niet in huis hebben! Vind je kat borstelen niet prettig? Dan kun je ook een kledingroller gebruiken. Een kledingroller heeft namelijk een kleverig oppervlak waar haren makkelijk aan blijven kleven of ‘hangen’. Ideaal wanneer je geen hypoallergene kat zoals een Sphynx hebt!

 

Kies voor materialen die makkelijk te reinigen zijn

Alle soorten materialen die niet makkelijk te reinigen zijn, waaronder tapijt, zou je meteen uit het raam moeten gooien. Tapijt trekt stof, haren en dergelijke aan en is een bron van kattenallergenen. Veel beter is het om te kiezen voor een glad en daardoor makkelijk te reinigen materiaal zoals laminaat of pvc. Hetzelfde geldt voor meubilair. Bij een kattenallergie is een bank bekleed met leer veel beter geschikt dan een bank die bijvoorbeeld met velours is gestoffeerd.

Heb je ook al eens gekeken naar de kattenmeubels in je woning? Grote kans dat die krabpaal extra zachte ligplekjes heeft. Of wat dacht je van een stoffen kattenmand? Ook al zo’n no-go bij een kattenallergie. Kies liever voor een kattenhuis van leer. Een mooie eyecatcher voor in je interieur én hij is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Win-win! 

 

https://www.krabpaal.nl/