Amsterdam Plaza
Image default
Aanbiedingen

Met deze tips val je sneller in slaap

Een goede nachtrust heeft veel invloed op hoe jij je overdag voelt. ’s Nachts verwerken je hersenen informatie. Het is dus belangrijk dat je genoeg slaap pakt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel sommige mensen al in slaap vallen zodra ze hun kussen aanraken, zijn er ook een hoop mensen die uren liggen te woelen. In dit blog vertellen we hoe je sneller en beter in slaap komt.

Bereid je goed voor op de nachtrust

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit geldt ook voor je nachtrust. Maak je geest en lichaam moe door overdag of vroeg in de avond voldoende te sporten en te bewegen. Neem vervolgens twee tot drie uur voor het slapengaan geen vast voedsel meer. Ook koffie en andere middelen met cafeïne kan je ’s avonds beter mijden. 

Probeer een uur voordat je gaat slapen goed te ontspannen. Dit doe je door bijvoorbeeld een korte wandeling te maken of een warm bad te nemen. Onder ontspannen versta je wellicht ook een film of serie kijken, maar dit kun je beter niet doen. Voor een goede nachtrust vermijd je namelijk een uur voor het slapengaan het licht van de televisie, computer en je smartphone. 

Rust in de slaapkamer

Ook een rustige omgeving kan helpen bij het in slaap komen. Gebruik in de slaapkamer daarom alleen kleuren waar je kalm van wordt, zoals bijvoorbeeld blauw. Als je last heb van slapeloosheid, haal dan comfortabele dekbedovertrekken in huis met een neutrale kleur. Ook prettig zittende nachtkleding, een goed matras en kussen kunnen helpen.

Ben je zo’n iemand die altijd toch nog even snel naar zijn telefoon grijpt voor het slapen? Verwijder je smartphone en andere afleidingen dan uit de slaapkamer. Val je niet in slaap door de vele geluiden om je heen? Investeer dan in goede oordoppen. Je kunt zelfs oordopjes op maat laten maken. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/