Amsterdam Plaza
Aanbiedingen

Vind de perfecte raamdecoratie voor je huis!

Ramen zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting van een huis en kunnen zowel stijl als functie bieden. Maar wat is de beste raamdecoratie voor je huis? Er zijn veel opties, van jaloezieën tot gordijnen, en het kan overweldigend zijn om te beslissen welke het beste bij je past. Hier bespreken we enkele van de verschillende soorten raamdecoratie en hoe ze gebruikt kunnen worden om de stijl van je huis te verbeteren.

 

Jaloezieën 

Jaloezieën zijn er in allerlei kleuren, materialen en stijlen. Ze bieden privacy terwijl ze toch licht binnenlaten en zijn ideaal voor grote ramen of moeilijk bereikbare plaatsen. Jaloezieën zijn vaak gemaakt van aluminium of PVC stroken die met behulp van een koordsysteem open of dicht kantelen. Vouwgordijnen hebben een meer klassieke uitstraling met stof die zich opvouwt als hij omhoog gaat, terwijl mini-jaloezieën kleine lamellen zijn, meestal gemaakt van vinyl, die een uitstekende lichtregeling bieden zonder te veel natuurlijk licht te blokkeren.

 

Shades  

Shades zijn er ook in verschillende materialen, van stoffen tot hout tot bamboe. Rolgordijnen zorgen voor goede isolatie en een moderne uitstraling, terwijl cellulaire gordijnen goed isoleren en er netjes geplooid uitzien als ze volledig zijn neergelaten. Geweven houten shades geven textuur aan je ramen en laten toch natuurlijk licht in de kamer; ze worden meestal ook geleverd met optionele voeringen voor extra privacy ’s nachts of overdag, wanneer nodig.  

 

Gordijnen 

Gordijnen zijn waarschijnlijk de voorkomendste vorm van raambekleding, met een ruime keuze aan kleuren en verschillende lengtes, afhankelijk van de grootte van je ramen. Verduisterende gordijnen zorgen voor volledige duisternis, maar zijn misschien niet geschikt voor alle kamers omdat ze alle zonlicht tegenhouden. Isolerende gordijnen helpen juist weer tocht tegen te gaan tijdens de koude maanden. Tot slot kunnen geluidswerende gordijnen helpen geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Zo heb je nooit last van het geluid van buiten!

 

Als het tijd wordt om raamdecoratie voor je huis te vinden, is er aan opties geen gebrek! Jaloezieën bieden een grote functionaliteit en zijn er in verschillende materialen zoals aluminium of PVC-strips; zonwering is er in alles van stoffen tot hout tot bamboe; en gordijnen variëren van doorschijnend tot verduisterend, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Met zoveel keuzemogelijkheden vandaag de dag, zul je zeker iets vinden dat perfect is voor jouw huis! Kijk rond tot je precies vindt wat je zoekt.