Amsterdam Plaza
Image default
Vervoer en transport

Wegwijs in Amsterdam

Amsterdam is niet zo’n grote stad als je het vergelijkt met andere hoofdsteden in de wereld. Toch kan je je vergissen in de afstanden als je verschillende buurten op een dag wil bezoeken. Er zijn veel verschillende opties om je te bewegen door de stad, maar hoe weet je welke geschikt is voor het doel dat jij voor ogen hebt? Hieronder worden verschillende mogelijkheden besproken, van openbaar vervoer tot taxi of zelfs te fiets. 

De taxi

Voor veel toeristen is de taxi nog steeds de meest comfortabele manier van verplaatsen binnen een stad. Ook Amsterdam telt veel verschillende taxibedrijven en sommige plekken zijn niet bereikbaar met een personenauto, maar wel met de taxi. Kies je voor de taxi, hou er dan rekening mee dat je een relatief dure vorm van transport kiest. Er zijn verschillende aanbieders, van uber tot particuliere taxi’s. Het is niet moeilijk om een taxi te vinden, rondom de uitgaansgebieden rijden veel taxi’s rond op zoek naar klanten, het is dus een gemakkelijke vorm van vervoer binnen de stad. Ook kan je rustig de stad vanuit de auto bekijken zonder je druk te maken over uitstaphaltes of het verkeer. Een goede luxe optie dus.

Met de tram of metro

Amsterdam staat bekend om de uitgebreide tramlijnen, die goed zijn gecombineerd met de metrolijnen. Als je de stad nog niet zo goed kent, kan je kiezen voor de tram zodat je tijdens je vervoer de stad kunt zien. De metro’s zijn iets betrouwbaarder qua vertrek- en aankomsttijd, maar mocht je geen haast hebben dan is de tram een ervaring die je niet wil missen. Zorg altijd dat je een dagkaart koopt of een OV-chipkaart bij de hand hebt, en vergeet niet in- en uit te checken!

Neem de fiets

Dit is alleen aan te raden als je een ervaren fietser bent, maar de beste manier om Amsterdam te verkennen is op de fiets. Het fietsverkeer in Amsterdam staat bekend om de snelle en soms wat agressieve verkeersdeelnemers, maar als je genoeg ervaring hebt is dat geen probleem. Veel fietsverhuur is beschikbaar voor één dag en als je een persoonlijke OV-chipkaart bezit kan je ook op het station een fiets huren. Dit zorgt ervoor dat je flexibel bent, geen hoge kosten maakt en rustig de stad kan bezoeken.