Amsterdam Plaza
Image default
Vervoer en transport

Het opslaan en vervoeren van gekoelde artikelen? Frigo Group regelt het voor u!

Frigo Group is een erkend bedrijf in de branche van koelopslag en FTL transport. De firma voldoet aan alle eisen en beschikt dan ook over de certificaten ISO 9001 en IFS. Laatstgenoemde afkorting staat voor International Featured Standards wat we kunnen vertalen met internationaal aanbevolen standaarden.

De IFS bestaat uit 8 food- en non-foodnormen. Die normen beoordelen de toeleveringsketen van producten en vertellen dus niet hoe alle processen moeten verlopen. Bedrijven wereldwijd gebruiken de IFS-normen voor het waarborgen van kwaliteit, transparantie en efficiëntie. Een van de normen betreft levensmiddelen: de IFS-voedsel 6.1. Op www.ifs-certification.com lezen we: “ (…) De focus ligt op voedselveiligheid en de kwaliteit van processen en producten. (…) De norm is belangrijk voor alle voedselproducenten, vooral voor degenen die private labels produceren, omdat deze veel eisen bevat met betrekking tot de naleving van klantspecificaties. (…) “ Door middel van audits worden bedrijven gecontroleerd op kwaliteit van producten en processen qua voedselveiligheid. De vereisten hebben betrekking op:

  • de verantwoordelijkheid van het senior management;
  • het kwaliteits- en voedselveiligheidsbeheersysteem;
  • het beheer van hulpbronnen;
  • de planning en het productieproces;
  • metingen, analyses en verbeterpunten;
  • voedselverdediging.

Bij de normen gaat het erom dat fabrikanten en retailers uiteindelijk tijd en geld besparen dankzij één gemeenschappelijk en uniform evaluatiesysteem. Door samenwerking met gekwalificeerde auditors van erkende certificatie-instellingen wordt de transparantie in de foodbranche gegarandeerd.

De voordelen van de IFS-normen voor de productiebedrijven liggen op allerlei terreinen. Zo is een betere verstandhouding tussen personeel en leidinggevenden het gevolg van de heldere regels en procedures. Er is sprake van een effectiever gebruik van middelen. Dat onafhankelijke derden de inspecties uitvoeren is een pre. De op risico gebaseerde aanpak maakt dat de flexibiliteit hoger is. De verbeterde bedrijfsreputatie en het kunnen aantonen van de kwaliteitsborging dankzij het IFS-logo zijn belangrijke pluspunten.

Wilt u meer weten over de IFS normen of andere aspecten van gekoelde opslag en diepvries transport Nederland? U kunt een mailtje sturen naar Frigo Group met al uw vragen: info@frigogroup.nl.

https://www.frigogroup.com/nl/