Amsterdam Plaza
Image default
Vervoer en transport

Welk vervoer kies je bij een bezoek aan Amsterdam?

De hoofdstad van Nederland, Amsterdam trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Veel toeristen kiezen voor een bezoekje aan Amsterdam om de bekende musea en de unieke grachtengordel. Maar ook mensen die zelf in Nederland wonen bezoeken Amsterdam graag een keertje voor een mooie stedentrip in eigen land. Omwille van de hoge parkeerkosten, en de drukte in de stad is het niet altijd de beste keuze om in de hoofdstad te reizen met je eigen auto. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het vervoer met taxi’s. In onderstaand artikel lees je meer over de verschillende vervoersmogelijkheden die je hebt als je Amsterdam een dagje bezoekt. 

Reizen met de taxi

Als je weinig tijd wilt verspillen met het wachten op het openbaar vervoer zoals de tram, de metro of de bus kun je ervoor kiezen om met taxi’s te reizen. Er zijn in Amsterdam verschillende taxistandplaatsen waar je een taxi kunt nemen. Ook kun je een taxi bestellen, telefonisch of online. Je kunt ook proberen een taxi op straat aan te houden. Houdt er wel rekening meer dat als het daklicht op de taxi rood gekleurd is de taxi bezet is. In dat geval heeft het dus geen zin om de taxi aan te houden. Het voordeel van reizen met de taxi is dat je snel ter plaatse bent want de taxi brengt je precies op de plaats van bestemming.

Fietsen huren in Amsterdam 

Een andere snelle manier om je te verplaatsen in Amsterdam is met de fiets. Het is ook nog eens leuk om op deze manier de stad te bekijken want je kunt afstappen wanneer je maar wilt en je bent ook nog eens lekker in beweging. Houd er wel rekening mee dat er heel veel fietsers zijn in Amsterdam dus dat het erg druk kan zijn. Fietsen met kinderen in Amsterdam kan daarom soms lastig zijn. ALs je geen zin hebt om je fiets mee te nemen naar Amsterdam, bijvoorbeeld in de trein kun je in Amsterdam op heel veel plekken ook een fiets huren. Zet de gehuurde fiets wel altijd goed op slot als je iets gaat bezoeken want er worden veel fietsen gestolen in Amsterdam. Vaak kun je bij een fietsverhuurder in Amsterdam ook een tour door Amsterdam boeken. Je gaat dan met een gids op pad om de mooiste plekken van Amsterdam te ontdekken. Dit is een leuke manier om de stad te leren kennen.