Amsterdam Plaza
Image default
Vervoer en transport

Zo zorg je dat je je scooter goed beschermd

Wanneer je een scooter hebt, dan is de kans natuurlijk met het klimaat in Nederland vrij groot dat je regelmatig te maken krijgt met vervelend weersinvloeden. Waar het de ene dag kan regenen, kan het kwik de andere dag onder nul duiken. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je je scooter hier goed tegen beschermd. Helemaal wanneer je niet de mogelijkheid hebt om je scooter binnen te zetten, is het belangrijk te kijken voor goede scooterhoezen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei verschillende manieren waarop je je scooter goed kunt beschermen wanneer deze niet wordt gebruikt. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we een beperkte selectie gemaakt, waarmee je direct aan de slag kunt.

 

Zet je scooter in de schuur

De ideale plek om je scooter te stallen, is natuurlijk in de schuur. Toch zijn er ook hier een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het wel belangrijk dat het er niet te koud is. Is dit wel het geval, dan loop je het risico dat je accu problemen heeft en door de kou leeg kan lopen of zelfs kapot kan gaan. Toch zijn er ook allerlei voordelen aan het stallen van je scooter in de schuur, zoals;

 

  • Bescherming tegen weersinvloeden: Zorg ervoor dat de scooter beschermd is tegen regen, vorst en andere weersinvloeden, door hem bijvoorbeeld af te dekken met een waterdichte hoes.

 

  • Bescherming tegen diefstal: Zorg ervoor dat de scooter goed beveiligd is tegen diefstal, door hem bijvoorbeeld op slot te zetten of aan een muur of ander vast object te bevestigen.

 

  • Onderhoud: Controleer regelmatig de olie- en bandenspanning van de scooter en voer eventueel onderhoud uit, zoals het vervangen van olie of het vervangen van banden.

 

  • Ventilatie: Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de schuur, zodat de scooter niet te veel vocht opneemt.

 

  • Bescherming tegen stof: Het is aan te raden om de scooter af te dekken met een stofhoes, zodat deze beschermd is tegen stof en vuil.

 

  • Opslagplaats: Zorg dat de scooter op een droge en vlakke ondergrond wordt opgeslagen, dit voorkomt slijtage van de banden en beschadiging van de scooter

Bescherm jezelf ook tegen extreme weersinvloeden

Niet alleen je scooter is van belang, maar jijzelf natuurlijk ook. Helemaal wanneer je met de scooter naar je werk moet terwijl het buiten koud is, is het aan te raden om een beenkleed scooter te dragen. Niet alleen beschermt je dit tegen de kou, maar zorgt het er ook voor dat je niet nat wordt. Wel is het belangrijk om serieus te kijken naar een kwalitatief hoogwaardig beenkleed. Deze moet namelijk waterafstotend zijn en ook geen wind doorlaten. De combinatie van deze beide, zal ervoor zorgen dat je een stuk prettiger op de scooter zit wanneer het koud is buiten.