Amsterdam Plaza
Image default
Toerisme

Wat zijn de gevaarlijkste wijken in Amsterdam?

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland. Naar schatting wonen er bijna 1 miljoen mensen. Verder wordt de populaire stad ieder jaar door vele toeristen bezocht. Maar Amsterdam is ook de stad waar de meeste criminaliteit van Nederland plaatsvindt. Er worden jaarlijks meer dan 70.000 misdrijven gepleegd. Wat zijn de gevaarlijkste wijken van Amsterdam en dus van Nederland? In welke wijken worden de meeste misdrijven gepleegd? Daarvoor hoef je niet de 112 meldingen in de gaten te houden, maar enkel onderstaande blog te lezen.

Deze wijken zijn in Amsterdam het gevaarlijkst

In Amsterdam heb je een aantal buurten die ver buiten het centrum liggen die minder veilig zijn, denk bijvoorbeeld aan de wijk Bijlmermeer, ten zuiden van Amsterdam. Maar er zijn ook veel wijken die meer in het centrum van Amsterdam liggen waar het gevaarlijk kan zijn. Zo is het centrum rondom de Prinsengracht vooral in de nacht redelijk gevaarlijk. Maar ook de wijk Oude Zuid en De Wallen, ook wel bekend als het red light district. Hier worden vooral ook in de nacht vele toeristen overvallen die niet opletten. Dit komt ook door de enorme drukte en alle toeristen die De Wallen komen bezoeken. Maar verder is het hier niet echt gevaarlijk. Als je zoekt op 112 Amsterdam zul je bovengenoemde wijken regelmatig voorbij komen.

 

Een wijk die iets buiten het centrum ligt het Bullewijk. Deze wijk maakt deel uit van de Bijlmer, maar ligt iets dichter bij het centrum van de Bijlmer en hier kan het ook redelijk gevaarlijk zijn. Hier worden in ieder geval veel misdrijven gepleegd. Er is nog een gebied dat behoorlijk onveilig kan zijn, omdat hier vaak criminelen samenkomen. Dit is het gebied van Nieuwendammerham. Het is een industriegebied in Amsterdam-Noord en het wordt toeristen afgeraden om hiernaartoe te gaan. Nu weet je ongeveer waar je als toerist, maar ook als vakantieganger in eigen land, niet naar toe moet gaan als je Amsterdam zal gaan bezoeken.

De rest van het centrum is veilig

Verder is het in het centrum Amsterdam op de plekken die niet genoemd zijn hierboven wel heel veilig. Ook in het centrum midden in de nacht zijn vaak nog veel mensen aanwezig, waardoor er altijd zicht is op als er iets gebeurt, als iemand bijvoorbeeld wordt overvallen. Je kunt dus prima ook midden in de nacht in Amsterdam over straat gaan. Geen zorgen hierover.