Amsterdam Plaza
Toerisme

Ben je een reisverzekering aan het vergelijken? Dit zijn de 7 meest voorkomende soorten dekking

De meeste reisverzekeraars dekken een breed scala aan diensten, maar de specifieke opties variëren. Veel diensten bieden ook informatie voor de reis, zoals vereiste vaccinaties. Reisverzekeringen vergelijken is de enige manier om te weten wat er is inbegrepen. 

1. Medische reisverzekering

Deze dekking biedt een ziektekostenverzekering terwijl u niet thuis bent. Hoewel deze polissen in sommige opzichten werken als traditionele gezondheidsplannen, kunt u over het algemeen geen reisverzekering gebruiken voor routinematige medische gebeurtenissen. Een routinematige medische controle wordt bijvoorbeeld meestal niet vergoed. Bovendien bevatten deze polissen vaak beperkingen op dekking en uitsluitingen voor reeds bestaande aandoeningen. 

2. Reis annulering, onderbreking en vertraging

Reis annulering dekking vergoedt voor vooruitbetaalde, niet-restitueerbare kosten als de touroperator failliet gaat of als je de reis moet annuleren om een ​​van de gedekte redenen die in de polis worden vermeld, zoals:

  • Je eigen ziekte

  • De ziekte of het overlijden van een familielid dat niet met u reist

  • Natuurrampen

Onderbreking van de reisverzekering dekt de non refundable kosten van het ongebruikte deel van de reis als het is onderbroken als gevolg van een reden die in het beleid staat. 

De dekking voor reisvertragingen vergoedt voor uitgaven zoals accommodatie en maaltijden als u tijdens een reis vertraging oploopt (uw vlucht wordt bijvoorbeeld geannuleerd vanwege het weer). Veel pakketpolissen dekken alle drie. 

3. Bagage en persoonlijke bezittingen

Deze dekking vergoedt bagage en persoonlijke bezittingen die tijdens de reis verloren, gestolen of beschadigd zijn. Sommige pakketten vergoeden ook extra kosten als je een vertraging van bagage ervaart voor meer dan een bepaalde periode, zoals 12 uur.

4. Medische noodhulp, evacuatie en repatriëring

Deze dekking vergoedt medische kosten als je tijdens een reis ziek of gewond raakt . De dekking voor medische evacuatie betaalt om je naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te vervoeren, en medische repatriëring betaalt om u naar uw eigen land te vliegen.

5. 24-uurs assistentie

Deze service is inbegrepen bij veel pakketten. De verzekeraar biedt een 24-uurs hotline die je kunt bellen als je hulp nodig hebt, zoals het boeken van een vlucht na een gemiste aansluiting, het vinden van verloren bagage of het vinden van een arts of advocaat.

6. Overlijdens- en verminkingsverzekering door ongeval

Deze dekking keert een forfaitair bedrag uit aan de begunstigde, zoals een familielid, als je tijdens je reis overlijdt door een ongeval. Overlijdens- en verminkingsverzekeringen door ongeval betalen ook een deel van het bedrag uit als je een hand, voet, ledemaat, gezichtsvermogen, spraak of gehoor verliest. Sommige plannen zijn alleen van toepassing op overlijden door een ongeval in een vliegtuig. 

7. Huurautodekking

Dit pakket betaalt voor het repareren van jouw huurauto als deze is beschadigd door een wrak, door vandalen of door een natuurramp. De dekking omvat geen aansprakelijkheidsverzekering, die schade vergoedt aan andere voertuigen of voor de medische behandeling van anderen als je een ongeval veroorzaakt en verantwoordelijk wordt gehouden.

Op reis naar Noorwegen

Zoek je een verzekering vlak voor jouw reis naar Noorwegen? Vergeet dan niet de reisverzekering Noorwegen te vergelijken met andere reisverzekeringen. Een reisverzekering kan je namelijk een hoop geld schelen bij ongevallen, gestolen spullen of simpelweg: geannuleerde reizen.

http://vergelijkenvanreisverzekeringen.nl

Gerelateerde artikelen

cbd tabletten

De Ardennen, een gids voor iconische plaatsen

Rondvaart met lunch of diner