Amsterdam Plaza
Image default
Zakelijk

Wat te doen met bedrijfsafval in Amsterdam?

Heb je bedrijfsafval waar je graag vanaf wilt, maar weet je niet waar je dit kunt brengen of op wat voor manier je dit op kunt laten halen of zelf kunt verzamelen? Hieronder meer informatie over wat te doen met bedrijfsafval in Amsterdam.

Rolcontainers huren

Je kunt diverse rolcontainers huren, zodat je medewerkers het bedrijfsafval zelf eenvoudig kunnen scheiden. Denk hierbij aan een rolcontainer voor papier, restafval en groente- en tuinafval. Ook een rolcontainer voor plastic is mogelijk. Je kunt hiervoor ook abonnementen afsluiten, waarbij de containers automatisch tweewekelijks of maandelijks geleegd worden en je hier een vast bedrag voor betaalt. Zo heb je nergens geen omkijken meer naar als het gaat over het afstorten en juist scheiden van je bedrijfsafval. Ook zal dit kostenbesparend werken, omdat alles ineens wordt opgehaald.

Afval op laten halen

Heb je veel bedrijfsafval in één keer? Dan kun je het bedrijfsafval ook op laten halen. Je kunt hiervoor diverse bedrijven bellen. Kijk bijvoorbeeld eens op Bedrijfsafval.nl om te kijken hoe dit in zijn werk gaat. Heb je veel chemisch afval of bouwafval? Dan is het mogelijk dat er een grote bouwcontainer op locatie wordt gebracht om ervoor te zorgen dat ook deze soorten afval op de juiste manier kunnen worden afgevoerd, zonder schade aan het milieu toe te brengen. 

Soorten afval

Er zijn uiteraard diverse soorten afval en daardoor ook diverse soorten containers om het afval op de juiste manier te kunnen scheiden. Je hebt bijvoorbeeld karton en papier, restafval, flessen/glas, GFT-afval en zelfs vertrouwelijke documenten die je wellicht op een veilige manier wilt laten vernietigen. Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je vertrouwde documentatie op een veilige en betrouwbare manier wordt vernietigd en niet in verkeerde handen kan vallen. 

Heb je dus een bedrijf dat veel bedrijfsafval heeft? Dan zijn er diverse opties om ervoor te zorgen dat dit afval op de juiste manier wordt verwerkt en (deels) gerecycled. Het belangrijkste deel wat je daar zelf aan kunt bijdragen, is je medewerkers er bewust van maken dat op de juiste manier afval scheiden (en hiervoor ook de juiste containers bieden) erg kan helpen om het afval verantwoord af te kunnen voeren. Zo zetten we ons met weinig extra moeite allemaal in voor een beter milieu en ben je ook nog eens je bedrijfsafval op een veilige en verantwoorde manier kwijt.