Amsterdam Plaza
Zakelijk

Het belang van een merkenrecht advocaat

Elk merk heeft iets wat het kenmerkend maakt. Denk aan het appeltje van Apple of het geel en blauw van IKEA. Een merk is een van de belangrijkste onderdelen binnen een onderneming. Met jouw merk zorg je ervoor dat je je onderscheidt van andere ondernemingen binnen dezelfde branche. Wanneer er inbreuk wordt gemaakt om jouw merk is het verstandig een merkenrecht advocaat in te schakelen.

 

Wanneer heb je een merkenrecht advocaat nodig?

Een merkenrecht advocaat kan nodig zijn om verschillende redenen. Bijvoorbeeld wanneer er inbreuk wordt gemaakt op jouw merk. Wanneer een merk staat ingeschreven kan er worden opgetreden tegen het ongeoorloofd gebruik maken van jouw werk door een derde partij.

 

Een advocaat zoekt voor jou uit of er sprake is van inbreuk. Er wordt getoetst of er bepaalde overeenkomsten zijn tussen de twee merken die niet door de beugel kunnen. Het logo, product en dienst samen maakt worden naast elkaar gezet en aan de hand daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk inbreuk wordt gemaakt op jouw merk.

 

Registreer en bescherm je merk anders kan een merkenrecht advocaat niet veel

Wanneer je het vermoeden hebt dat iemand inbreuk maakt op jouw merk is het belangrijk voor jezelf na te gaan of je je merk wel hebt laten registreren. Op het moment dat je dit niet hebt gedaan kan een advocaat weinig voor je doen. Ze kunnen altijd verder kijken naar eventuele mogelijkheden, maar het kan op die manier nog erg lastig worden om voor je merk op te treden.

 

Merkenrecht advocaat voor jouw bedrijf

Een merk is een groot deel van jouw bedrijf, het is daarom erg belangrijk dat je dat goed beschermt. Mochten anderen daar misbruik van maken is het verstandig een goede merkenrecht advocaat in te schakelen die jou helpt jouw zaak te verdedigen.

 

Gerelateerde artikelen

De voor- en nadelen van een bezoek aan een beurs

Incassobureau Amsterdam

Een businesscoach in Amsterdam kan jouw bedrijf verder helpen