Amsterdam Plaza
Marketing

Wat is marketing?

Marketing is het vakgebied dat zich bezighoudt met de waarde van een merk, product of dienst aan de markt. Om uiteindelijk zoveel mogelijk producten en of diensten te verkopen. Je hebt ook marketingactiviteiten dit houdt in dat je een grotere naamsbekendheid wilt creëren of dat je een beter imago wilt voor jouw bedrijf, product of diensten die jij levert. Marketing kan gericht zijn op het binnenhalen van nieuwe klanten, maar ook op het behouden van bestaande klantrelaties zodat de klanttevredenheid goed blijft en je over het algemeen een beter imago creëert voor jouw bedrijf. Het is namelijk erg belangrijk om een goede klantrelatie te hebben als bedrijf dit is namelijk goed voor de klant tevredenheid en het imago. En uiteindelijk is dat natuurlijk handig voor een goede omzet.

Verschillende vormen van marketing

De oudste vorm van marketing is mond tot mondreclame dit houdt in dat je een klant gewoon face to face aanspreekt of benaderd. Maar je hebt nog veel meer verschillende soorten van marketing dit zijn er ook nog een paar:

  • Direct marketing
  • Telemarketing
  • Social media marketing
  • E-mailmarketing
  • Affiliatiemarketing

Dit waren nog een paar andere marketing vormen die veel gebruikt worden en waarmee je veel klanten kan benaderen. Deze marketingvormen zijn erg handig om goed te begrijpen als jij iets wilt aanbieden of verkopen.

 

Waar draait marketing om?

Het draait natuurlijk vooral om het verkopen van jouw producten en diensten, maar dat is nog lang niet het enige. Het is namelijk heel erg belangrijk om jouw klanten tevreden te houden en ervoor te zorgen dat de klanten die jij hebt tevreden zijn met de producten en of diensten die zij krijgen. Hier kun je voor zorgen door bijvoorbeeld goed kwaliteit producten en diensten te leveren een goede service hebt en door vaak vriendelijk over te komen.

 

http://blogspecialist.nl/

Gerelateerde artikelen

De zeer bruikbare hulp van een marketingbureau in de buurt van Culemborg

Online marketing Heerenveen nu beschrikbaar

Onze linkbuilding is onderverdeeld in een toolset-up