Amsterdam Plaza
Bedrijven

Wat is een VOG en waar gebruikt men het voor?

 VOG is de afkorting van Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is niets meer of minder dan een papieren documentje dat aangeeft of jouw verleden een bepaald effect heeft op een beroep, functie of ander soort taak.

 

 

Hoe ziet het document er precies uit?

Zoals eerder vermeld is een VOG een document waarop een aantal zaken vermeld staan. In het document vind je jouw persoonlijke gegevens als naam, woonplaats en leeftijd terug. Is de screening goed gekeurd, dan volgt er een stukje tekst waarin dit staat vermeld. Vervolgens wordt het document afgesloten ten name van de Minister van Rechtsbescherming. Is alles in orde, dan wordt jouw Verklaring Omtrent Gedrag bij je thuis afgeleverd, netjes in de brievenbus. Mocht de screening niet positief zijn, dan ontvang je ook daar bericht van via de post.

 

Hoe vraag je een Verklaring Omtrent Gedrag aan?

Er zijn 2 verschillende manieren waarop je een Verklaring Omtrent Gedrag kunt aanvragen. We bespreken beide mogelijkheden kort.

 

  1. Via het gemeentehuis. Dit wordt eigenlijk gezien als de ‘ouderwetse manier’. Voor een fysieke aanvraag van je VOG zul je tweemaal op afspraak naar het gemeentehuis moeten komen. Helaas is dit voor veel mensen tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Ten eerste ben je afhankelijk van de openingstijden van het gemeentehuis bij jou in de buurt. Meestal zijn deze van 9 tot 5 geopend op maandag tot en met vrijdag. Lastig als je zelf op werk zit natuurlijk. Je zult verlof aan moeten vragen om tijd vrij te maken.

 

  1. De tweede manier is een stuk makkelijker. De aanvraag van een VOG kan namelijk ook volledig online. Er zijn verschillende websites die het mogelijk maken om een VOG binnen enkele minuten aan te vragen. Dit is veel sneller gepiept en bovendien zijn er geen extra kosten aan verbonden.

 

Ben je woonachtig in Amsterdam, dan kun je daar een VOG aanvragen. Woon je in Rotterdam, dan moet je een VOG aanvragen in Rotterdam. Het maakt niet uit waar je woont, een VOG aanvraag kan altijd op deze 2 manieren worden voltooid.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen

Gerelateerde artikelen

Een professionele trouwauto huren

Bezwaar maken WOZ waarde Amsterdam

IP cctv camera’s