Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Rondvaarten over het kanaal en taxi ritjes in Amsterdam

De eerste zonnestralen van het jaar? Wanneer mensen in andere steden op zulke dagen de cafés en parken van de stad verdringen, hebben de Amsterdamers hun boot al lang opgefrist en zijn ze op het kanaal aan het varen. Of het nu na het werk is, in het weekend of op Koningsdag, de Amsterdamers zijn altijd te vinden op de grachten in het midden van de stad. Het liefst met muziek, picknick en veel vrienden.

 

 

Amsterdam beleven

Amsterdam per boot beleven is altijd een echt hoogtepunt, wat Amsterdam zo’n prachtige, leefbare en inspirerende stad maakt. In totaal kunnen hier 165 kanalen worden verkend. Omdat er meer waterkanalen zijn dan in Venetië, wordt de stad vaak “Venetië van het Noorden” genoemd. De grachten, en dus ook de boten, vormen het dichtste deel van de Amsterdamse binnenstad: de grachtengordel. Hier lopen vier grachten, die met elkaar verbonden zijn door kleine wegen, parallel aan de binnenstad. Je kunt nauwelijks ontsnappen aan de kanaalgordel, wat perfect is voor diegenen die niet georiënteerd zijn. Dus ze zeggen dat je in Amsterdam nauwelijks kunt verdwalen met een boot.

 

Amsterdam verkennen met rondvaart en taxi

Het mooiste uitzicht op de kromme bakstenen huizen heeft u vanaf de grachten, het mooiste is bij het Anne Frank Huis in het westen van de stad. In plaats van een klassieke rondvaart met gids kunt u ook zelf een boot huren (eventueel met kapitein). Perfect voor een korte trip naar Amsterdam! Alleen vanaf 15 meter of meer dan 20 km/u heeft u een vaarbewijs nodig! Op mooie dagen wordt het op de grachten behoorlijk druk, want sommige Amsterdamers hebben immers hun eigen boot. Als je het wat rustiger aan wilt doen, kun je beter gebruik maken van een ritje met de taxi. De taxi is namelijk de meest betrouwbare manier om ergens te komen in Amsterdam. Je kunt een taxi bestellen met de taxi app van TaxiuApp. Dit is een app die je kunt installeren op je smartphone en waarmee je overal in Amsterdam een taxi kunt bestellen. Het is een zeer veilige en betrouwbare manier om Amsterdam te verkennen. 

Amsterdam Tour: Aanbevolen route

Weet je niet waar je moet beginnen met je taxi tour door Amsterdam? Geen zorgen de ervaren taxi chauffeurs van TaxiUapp weten precies de leukste routes voor je uitstpillen. Wil je het toch zelf in handen houden en van te voren voorbereiden dan kunt u uw tocht het beste beginnen in het noordelijke deel van de grachtengordel – aan de buitenste waterweg, de Prinsengracht. Dit leidt langs verschillende woonboten en door de hippe Jordaan met zijn 9 Straatjes. Als je de Amstel bereikt, is het tijd om om te draaien.

Voor de terugweg kiest u een van de parallelle kanalen. De Herrengracht is de beste, want hier ziet u de waarschijnlijk duurste en mooiste grachtenpanden. Om nog meer van deze pracht en praal te zien, maakt men een uitstapje naar Singel. Want op het Koningsplein is er “de gouden bocht”, die zijn naam dankt aan de prachtige huizen. Op deze manier passeert men ook de drijvende bloemenmarkt. Wie het smalste huis van Amsterdam wil zien, verblijft aan de Singel en neemt een kijkje bij het huis nummer 7 in het uiterste noorden. Voor deze tour zou ik wat ontspannen 3 uur aanbevelen.