Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Grote merken dat uit Amsterdam komen

Amsterdam is onze stad en we zijn dan ook heel trots op deze prachtige stad. Amsterdam zit vol met creatieveling en daarom zijn er ook ontzettend veel grote internationale merken en bedrijven dat in Amsterdam ontstaan zijn. In deze blog gaan we het hebben over een aantal van deze grote, bekende merken en bedrijven dat allemaal hun start hebben gemaakt in Amsterdam!

Heineken

Heineken is misschien wel het grootste bier merk dat over de hele wereld bekend is. Het werd opgericht in Amsterdam in 1864 door de 22 jarige Gerard Heineken de Hooiberg. Hij kocht een kleine brouwerij aan de Nieuwezijds Achter brug wal. Na vier jaar had hij had genoeg geld verdient om een nieuwe en veel grotere brouwerij te bouwen in De Pijp. Al generaties werkt de Heineken familie eraan om hun bier over de hele wereld te verspreiden.

Tenue de Nîmes

Tenue de Nîmes werd in 2008 door Menno van Meurs opgericht. Hij had een echte liefde voor jeans en als je op zoek bent naar jeans in Amsterdam dat moet je naar Tenue de Nîmes. Als de jeans aangepast moet worden naar je maat dan kun je dit bij jeans Amsterdam gratis laten uitvoeren.

G-star

G-star is een ander modemerk dat bekend is over de hele wereld. G-star heeft echter zijn start gemaakt in Amsterdam. Daarom kun je hier nog altijd hun eerste winkel vinden waar je de hele collectie van G-star kunt waarnemen.

Amstel

Amstel bier is het bier van Amsterdam. Heineken mag dan wel over de hele wereld bekendheid hebben, maar in Amsterdam drinken we al 145 jaar Amstel. Amstel was de eerste Nederlandse brouwerij dat in 1955 blikjes bier exporteerde. 

Tony chocolonely

Dit is dé beste chocolade van de wereld en komt uit onze Amsterdam! Dit merk is een inspiratie voor de hele wereld want zij laten zien dat het ook fair trade kan zonder slavenhandel maar transparant.

https://tenuedenimes.com/