Amsterdam Plaza
Image default
Internet

Wat doet een SEO bureau

Ben je van plan om SEO bureau Den Haag in te schakelen voor je bedrijf, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat SEO inhoudt? SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization. Het is letterlijk het perfectioneren voor een zoekmachine. Het doel is om jouw website op de juiste manier in te richten waardoor een zoekmachine zoals Microsoft, Bing of Google deze makkelijk kan vinden en begrijpen. Zo wordt je website in de index opgenomen. Als je met de relevante zoekopdrachten hoger in de ranglijst komt, zal je vaker gezien worden door de gebruiker van de zoekmachine.

Afbeeldingen op je website plaatsen

Belangrijk voor je website zijn afbeelding. Ze geven meteen een sfeerimpressie en laten je product zien. Zorg dat de afbeeldingen een goede kwaliteit hebben, want niemand houdt van wazige foto’s. Zoals gezegd zijn afbeeldingen belangrijk voor je website bezoeker, maar afbeeldingen zijn net zo belangrijk voor het optimaliseren voor de zoekmachines. Hiervoor moet je gebruikmaken van de alt-tag optie. Met de alt-tag optie en door de afbeelding een naam te geven krijgt de zoekmachine informatie binnen. Deze informatie wordt verwerkt en begrepen door de zoekmachine, waardoor de afbeelding ook in de ranglijst verschijnt van bijvoorbeeld Google Afbeeldingen.

Goede teksten op je website

Ook de content van je website heeft invloed op hoe hoog jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnt. Goede teksten bevatten ongeveer 250 tot 300 woorden. Let op dat je alinea’s niet te lang worden, dat leest onprettig. Voeg ook tussenkopjes toe met belangrijke trefwoorden en gebruik ze ook in de teksten zelf. Het is handig om te weten welke zoekwoorden vaak gebruikt worden en waar jouw klanten naar zoeken op Google. Zoek vervolgens naar trefwoorden die ook daarbij aansluiten om in nog meer zoekresultaten te verschijnen en hoger in de ranglijst van de zoekmachine te komen.