Amsterdam Plaza
Image default
Internet

Waar moet je op letten bij een pakket voor internetverbinding?

Het internet is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Van het streamen van video’s en muziek tot het verzenden van e-mails en het online betalen van rekeningen, het internet abonnement is een essentieel hulpmiddel geworden voor communicatie en gemak. Om te kunnen genieten van de voordelen van internet, is het belangrijk om een ​​internetverbindingspakket te kiezen dat aan jouw wensen voldoet.

Breedbandsnelheid: pingen, downloaden, uploaden

De ping-, download- en uploadsnelheden zijn de drie belangrijke factoren die bepalen hoe snel je internetverbinding is zoals die van glasvezel internet. De ping is de tijd die een gegevenspakket nodig heeft om van de ene computer naar de andere te reizen. Dit aantal wordt meestal gemeten in milliseconden (ms). Een lage ping betekent dat je ISP meer hoogwaardige verbindingen heeft met minder knelpunten tussen jou en zijn servers. Dit resulteert in betere prestaties bij het verbinden van online games of websites die snelle reacties van andere spelers of servers vereisen. De downloadsnelheid is de snelheid waarmee informatie via een internetverbinding van een externe server naar je computer gaat. Het wordt gemeten in bits per seconde (bps) of megabits per seconde. Een hogere downloadsnelheid betekent snellere downloads van bestanden van websites zoals YouTube of Netflix bij het bekijken van video’s op aanvraag.

Bandbreedte en beleid voor redelijk gebruik

Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die je op een bepaald moment kunt downloaden of uploaden. Een fair use policy (FUP) is een limiet op de hoeveelheid bandbreedte die je per factureringscyclus kunt gebruiken. Als je deze limiet overschrijdt, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht voor het overschrijden van je toewijzing of kan de service tijdelijk worden opgeschort tot je volgende betalingscyclus.

Veiligheid

Bij het kiezen van een internetverbindingspakket is het belangrijk om rekening te houden met de beveiliging van je gegevens. Een VPN kan helpen je gegevens te beschermen en te beveiligen tegen mogelijke bedreigingen. Een VPN voorkomt dat hackers toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens wanneer je verbonden bent met internet. Een firewall beschermt de computer tegen virussen, spyware en andere schadelijke software die de prestaties van de computer kunnen schaden of toegang kunnen krijgen tot informatie van binnenuit. Het voorkomt ook dat onbevoegde gebruikers op afstand toegang krijgen tot informatie op je computer via openbare netwerken zoals draadloze hotspots of gedeelde Wi-Fi-netwerken in cafés of luchthavens waar vreemden toegang tot kunnen hebben.

Apparatuur

Je internetverbindingspakket bepaalt welke apparatuur je nodig hebt om verbinding te maken met internet. Als je een draadloze verbinding gebruikt, zoals 4G mobiel breedband, dan heb je geen extra apparatuur nodig omdat je apparaat een eigen interne modem en router heeft ingebouwd.

Breedbandwinkel maakt opzeggen en opzetten eenvoudig

Wanneer je overstapt van of naar Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, Online, T-Mobile, Youfone of Ziggo, kan hun dienst je huidige abonnement automatisch opzeggen. Als je een bestaand abonnement hebt bij een ander bedrijf, moet je dit zelf opzeggen. Wacht vervolgens tot je nieuwe provider je vertelt wanneer je zending zal aankomen voordat je annuleert. Zo weet je wanneer je niet meer voor de dienst hoeft te betalen. De dienst werkt niet bij verschillende tv-aanbieders, zoals Ziggo, Digitenne of het normale tv-abonnement van NLZIET.