Amsterdam Plaza
Image default
Internet

Communicatie oplossing voor de online huisarts

Communicatietechnologie voor de online huisarts

Vcare biedt innovatieve communicatieoplossingen, waarmee u als huisarts ook online kunt werken

Digitalisering is een trend waar we niet meer voor kunnen wegkijken. Steeds meer zaken kunnen digitaal gedaan worden. Denk hierbij niet alleen aan winkelen, maar ook aan bankieren, het regelen van verzekeringen, het maken van afspraken, et cetera. Maar wist u dat ook een huisarts online kan werken?

In het huisartsenvak staat patiëntcontact centraal. Hierbij lijkt een fysieke ontmoeting tussen huisarts en patiënt essentieel. Echter, de online huisarts is flink in opmars.

E-health

De term e-health heeft u ongetwijfeld al eens gehoord. Deze term staat voor electronic health en gaat over digitale toepassingen in de zorg. Meer specifiek: het gebruik van informatie- en communicatietechnologie (ICT) ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en artsen kunnen zo via de computer onder andere diagnoses stellen, uitslagen communiceren en informatie uitwisselen.

Dit helpt de huisarts verder te digitaliseren, tijd te besparen en afstand met de patiënt te overbruggen, doordat er plaatsonafhankelijk gewerkt kan worden. E-health speelt een belangrijke rol in het werk van een online huisarts en het digitaliseren van de praktijk.

Videobellen voor beeldzorg op afstand

Een belangrijke e-healthtoepassing voor de online huisarts is videobellen, voor het verlenen van beeldzorg, bijvoorbeeld in een e-consult. De uitbraak van Covid-19 heeft het belang benadrukt van digitalisering in de gezondheidszorg en heeft voor een forse toename van videobeloplossingen in de zorg gezorgd.

Bovendien heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat videobellen en diagnose op afstand nu wel als digitaal consult gedeclareerd mogen worden, wat veel kansen biedt voor huisartsen die (meer) online willen gaan werken. Dit was voorheen toch een drempel of tegenargument voor het beeldbellen in de huisartspraktijk. Maar: online consults besparen (reis)tijd, en, niet belangrijk in de huidige situatie, voorkomen besmettingsgevaar.

Webbased communicatieapplicaties

Als een huisarts online wil gaan werken, zal hij ook online moeten communiceren. Vcare biedt een breed scala aan webbased communicatieapplicaties. Alle communicatieapplicaties zijn via het internet toegankelijk vanuit het klantenportaal PIM van Vcare.

Met de communicatieapplicaties kunt u onder andere vanaf uw computerscherm uw volledige telefonieomgeving bedienen, managementrapportages over uw bereikbaarheid inzien, eenvoudig herhaalrecepten verwerken, terugbelverzoeken afhandelen, gespreksopnames beluisteren en uw telefoonverkeer herrouteren in het geval van een storing of calamiteit.

Vcare connect biedt één geïntegreerd communicatieplatform, om communicatie in de zorg zo betrouwbaar, efficiënt en veilig mogelijk te maken.

https://www.vcareconnect.nl/