Amsterdam Plaza
Bedrijven

Waarom gebarentaal leren zo leuk én belangrijk is

Gebarentaal leren is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een nieuwe vaardigheid onder de knie wilt krijgen. Waarom een gebarentaal cursus toch een heuse aanrader is? In dit artikel vind je drie redenen.

Het is goed voor je ontwikkeling

Een nieuwe taal leren is ontzettend goed voor je ontwikkeling. Je blijft helder en scherp als je jezelf uitdaagt en een tweede (of misschien wel derde) taal leert. Je hersenen krijgen als het ware een echte boost. Gebarentaal leren is leerzaam én geeft je meteen een streepje voor op andere mensen. Want hoewel bijna iedereen een vreemde taal zoals Engels of Duits spreekt, zijn er maar weinig mensen die kunnen zeggen dat ze gebarentaal spreken. Zet deze nieuwe vaardigheid dus ook zeker op je CV.

Gebarentaal leren is praktisch

Het spreken van gebaren taal is heel erg praktisch. Zo kun je communiceren door ramen, in lawaaiige omgevingen en zelfs onder water. In de praktijk komt gebarentaal van pas als je aan het werk bent, gaat duiken en als je naar een feestje gaat. Je zult zien dat je gebarentaal zowel privé als op het werk goed kunt gebruiken. Zeker als je je familieleden, vrienden of collega’s ook warm maakt voor het volgen van een gebarentaal cursus.

Je kunt met iedereen communiceren

Alleen in Nederland zijn er al zo’n 1,5 miljoen doven en slechthorenden te vinden. Voor deze groep is het erg fijn als jij kunt communiceren in gebarentaal. Ook blijkt uit onderzoek dat baby’s al gebarentaal kunnen leren voordat ze beginnen met praten. Als dat niet handig is! Tot slot is de kans groot dat ook jijzelf (wellicht op latere leeftijd) gehoorproblemen krijgt. Mocht dit het geval zijn, dan zal de cursus zeker van pas komen. Zo hoef je bovendien niet op latere leeftijd nog een nieuwe taal te leren.

Gerelateerde artikelen

Remedial Teaching Rotterdam

Pokerset samenstellen

Amsterdam als speelstad op het EK 2020