Amsterdam Plaza
Dienstverlening

Solvency II Excel XBRL pakket

Nog niet alle bedrijven zijn klaar voor de komst van XBRL en kiezen daarom voor Solvency II Excel XBRL pakket. Ze hebben nog geen XBRL systeem maar moeten wel Solvency II rapporten in XBRL aanleveren en een goede oplossing hiervoor is het Solvency II Excel XBRL pakket.

Wat zit er in het pakket?

Solvency II Excel XBRL is een software pakket waarmee XBRL bestanden kunnen worden gemaakt. Hierbij word Excel als bron gebruikt en met de Solvency II Excel XBRL software naar XBRL omgezet. Het is een vrij snele proces wanneer de bron bestanden Excel bestanden zijn wat ook vaak het geval is. Bedrijven maken namelijk nog steeds vaak gebruik van Excel voor het maken van de Solvency II rapporten.

Korte termijn oplossing

Solvency II Excel XBRL is natuurlijk een heel fijn pakket en lost het probleem van de Solvency II rapporten op maar het is alleen een oplossing op het korte termijn. Steeds meer financiële rapporten moeten in de toekomst in XBRL worden aangeleverd. Nu bespaart het tijd omdat de meeste rapporten in Excel worden gemaakt maar op lange termijn wordt het dubbel werk. Als je toch de meeste rapporten in de toekomst in XBRL moet aanleveren is het dubbel werk om die eerst in Excel te gaan maken. 

Gerelateerde artikelen

Een elektra bedrijf in Amsterdam nodig?

Afvoer verstopt Ede lost het op

Loodgieter Amsterdam