Amsterdam Plaza
Image default
Bedrijven

Pokerset samenstellen

Het is erg belangrijk om je zelf af te vragen wat jij allemaal met het pokerset wilt doen. Ben jij iemand die samen met je vrienden af en toe in het weekend wilt pokeren? Of ben je uit op het professionele gedeelte van poker? Dit is namelijk het begin van het samenstellen van een pokerset.

Wanneer het eerste geldt voor jou dan is het handig om het simpel te houden. Zorg ervoor dat jou pokerset minimaal 300 of 500 pokerfiches bevat, 2 decks (speelkaarten) en een dealer button. Meer dan dit heb je namelijk niet nodig als je gewoon gezellig met een paar vrienden een steentje wilt leggen. Verder krijg je wel altijd de mogelijkheid om nog te kiezen voor een small blind button, dobbelstenen en andere pokeritems. Dit zijn items die het spel iets overzichtelijker maken, maar vaak overbodig.  

Een pokerset kopen is niet makkelijk wanneer je meer dan een recreatieve pokerspeler bent. Wanneer je meer met pokeren wilt doen is het belangrijk dat de kwaliteit goed is en je dus een iets duurdere pokerset zult kopen. Vaak is de bescherming een stuk beter en de kwaliteit van de pokerchips, de speelkaarten en de andere benodigdheden in je set een stuk beter. Neem dit dus goed mee in je beslissing. Het is wel belangrijk dat je kwaliteit boven het “aantal” kiest. Je hebt namelijk weinig aan 1000 pokerchips als je pokert met 6 man. Zorg er dan juist voor dat je kiest voor 500 pokerchips maar wel beter kwaliteit pokerchips neemt.

Pokerset kiezen

Naast dat je een pokerset zelf kunt samenstellen, heb je ook pokersets die al samengesteld zijn. Je kunt kiezen uit de volgende samengestelde pokersets; starters pokerset, beginners pokerset, ABS Cashgame Set en de Monte Carlo Cashgame set. Hieronder vind je meer over de verschillende pokersets.

Starters pokerset

Deze pokerset helpt jou om te beginnen met pokeren. In deze set vind je alle hulpmiddelen om jou meer kennis te geven over poker. In de set zitten 300 pokerchips (inclusies waarde opdruk) en 2 decks speelkaarten. Verder bevat de set een big blind button, small blind button en een dealer button. Hierdoor krijg je snel kennis van het spel. Ook bevat de pokerset nog een Texas Hold’em pokerregels kaart. Ze geven deze kaart erbij om de kaartcombinaties sneller te leren kennen, en om deze erbij te houden bij je eerste pokerhandjes.

Beginners pokerset

Deze pokerset is handig om te halen wanneer je de regels allemaal al kent, en je al vaker hebt gepokerd. Ook deze pokerset is van aluminium en daardoor handig mee te nemen en gaat lang mee. Het verschil met de starters pokerset is dat deze pokerset je niet meer het spelletje wil “leren”, maar je zelf je gang laat gaan. Je vind namelijk de spelregels in deze koffer niet meer terug. De set bestaat verder uit 300 pokerchips, 2 decks spelkaarten en 4 rode transparante dobbelstenen. Dit zijn in principe alle benodigdheden die je nodig hebt om een lekker avondje te pokeren met vrienden.

ABS Cashgame set

De ABS Cashgame set is een upgrade van de beginners pokerset. Het verschil is best groot omdat vooral op het gebied van kwaliteit alles beter is. Naast dat de beginners pokerset bestaat uit 300 pokerchips, bestaat deze uit 500 pokerchips. Verder bevat deze pokerset ook meer items; een dealer button, twee all-in buttons, een cut card en twee professionele decks speelkaarten. Deze pokerset is vooral geschikt voor de mensen die redelijk tot vaak pokeren.

Monte Carlo Cashgame set

Deze pokerset heeft dezelfde inhoud als de ABS Cashgame pokerset. Het enige verschil wat er is, is dat de kwaliteit van deze pokerset beter is. Hier betaal je uiteindelijk ook extra voor. Deze pokerset is vooral bedoeld voor de mensen die echt serieus zijn op het gebied van poker, en vaak ook het professionele pad op willen.

Pokertafel

Al deze verschillende pokersets zijn te gebruiken op een pokertafel. Een pokertafel zorgt ervoor dat alles enorm overzichtelijk is en je hierdoor vlot door kunt spelen. Verder zijn de voordelen van een pokertafel dat je de tafel makkelijk kunt opbergen, en dat je een goede kwaliteit tafel al kunt kopen voor een lage prijs. Een gemiddelde pokertafel heeft 8 plaatsen en 8 roestvrijstalen cupholders in de rand zitten. Hier kun je makkelijk je drankje inzetten en hoef je geen zorgen te maken dat de speeltafel beschadigd wordt. Naast deze voordelen zorgt een pokertafel ook voor een stukje uitstraling en geeft het je dat echte poker gevoel.