Amsterdam Plaza
Image default
Gezondheid

Met deze tips kun jij van je vette haar afkomen

Vet haar

Als je last hebt van vet haar, kan het soms moeilijk zijn om je haar te stylen en er goed uit te zien. Het gaat ook niet lekker ruiken en het ziet er onverzorgd uit. Dat wil je natuurlijk liever niet. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je haar minder vet wordt en beter in model blijft. Hier zijn enkele tips die je kunt proberen om van je vette haar af te komen.

 

Was je haar minder vaak

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het wassen van je haar te vaak kan ervoor zorgen dat het sneller vet wordt. Als je te vaak je haren wast, verwijder je te veel van de natuurlijke oliën van je hoofdhuid en dan gaat je huid juist meer talg produceren om hiervoor te compenseren. Op termijn word je haar dus juist vetter als je te vaak je haren wast. Probeer je haar dus minder vaak te wassen en gebruik in plaats daarvan af en toe een droogshampoo om het vet te absorberen.

 

Gebruik een goede shampoo

Sommige shampoos bevatten agressieve chemische stoffen die het haar kunnen uitdrogen en ervoor zorgen dat het sneller vet wordt. De beste shampoo voor vet haar is niet zomaar gevonden, want voor iedereen werkt iets anders. Maar voor veel mensen werkt een 100% natuurlijke shampoo. Deze verwijdert niet te veel van de natuurlijke oliën van de hoofdhuid, maar wel genoeg zodat je haar niet nog vet is na het wassen. Bijkomend voordeel is dat deze geen chemicaliën bevatten die slecht voor je gezondheid kunnen zijn.

 

Bekijk je dieet

Je dieet kan ook invloed hebben op hoe vet je haar wordt. Vet eten zie je namelijk niet alleen terug bij je buik, maar dus ook op je hoofd. Vet eten komt terug in de vorm van vet en dus ook een verhoogde talgproductie. Hierdoor krijg je een vet kapsel. Probeer dus te kijken of je te veel vet of olieachtige voedingsmiddelen eet en pas je dieet aan indien nodig.

 

Gebruik een haarmasker

Een haarmasker kan helpen om het haar te hydrateren en te versterken, wat kan helpen om het vet te verminderen. Goed gehydrateerd haar zal minder talg te hoeven produceren om gezond te kunnen blijven. Als je haar wat minder goed gehydrateerd is zal je hoofdhuid meer produceren en zal je haar dus vetter worden. Probeer een masker te gebruiken dat is gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zoals avocado of kokosolie. 1-2 keer per week een haarmasker is meer dan genoeg.

 

Maak je haar droog voordat je het föhnt

Als je haar nog vochtig is voordat je het föhnt, kan het sneller vet worden. Als je het direct föhnt kan je haar minder goed vocht vasthouden en droogt het sneller uit. Dan gaat je hoofdhuid meer talg produceren en krijg je vet haar. Maak je haar daarom goed droog voordat je het föhnt, zodat het haar de natuurlijke oliën beter kan vasthouden.

 

Gebruik een goede conditioner

Een goede conditioner kan helpen om het haar zacht en glanzend te maken, wat kan helpen om het vet te verminderen. Goed gehydrateerd haar wordt namelijk minder snel vet. Kies een conditioner die bij je haartype past en gebruik het alleen op de punten van je haar in plaats van op de hoofdhuid, waar de natuurlijke oliën hun werk al doen.