Amsterdam Plaza
Image default
Horeca

Lipton

Lipton 

Thee drinken doen we al eeuwenlang. De theeblaadjes komen uit het grootste gedeelte uit Aziatische landen, daar groeien ze het beste. Van de theebladeren en kruiden komen de lekkerste smaken thee uit. Wist je dat ijsthee pas in 1871 werd bedacht door Sir Thomas Lipton

Geschiedenis Lipton ijsthee 

Sir Thomas Lipton opende zijn eigen kruidenwinkel in 1871 in Glasgow. Het verkocht daar zijn thee aan zijn klanten. Hij zag de kans om ijsthee op de markt te zetten. Daarnaast wou hij dat zijn ijsthee betaalbaar werd voor iedereen. Dit deed hij, hij kocht een aantal theevelden op in Sri Lanka te kopen. Daarnaast maakte hij de verpakkingskosten en transport goedkoper. Zo werd ijsthee van Lipton betaalbaar voor iedereen.  

De ijsthee werd meteen een groot succes. Nu de dag is ijsthee nog steeds een populair drankje. In Amerika hebben ze zelfs een dag voor ijsthee. Op 10 juni is het nationale ijsthee dag!

 

Verschillende smaken Lipton ijsthee 

De ijsthee van Lipton heeft allemaal verschillende smaken thee. De ijsthee die het meeste bekend is zijn de smaken “ice tea green” en “ice tea sparkling”. Daarnaast zijn er ook fruit smaken zoals perzik of mango. Een nieuwe ontwikkeling in de ijsthee wereld is dat je theezakjes kan kopen voor koud water. Het werkt hetzelfde als je een kopje thee zou zetten, maar nu doe je in plaats van warm water koud water.

Een ander leuk weetje is, dat groene thee super goed voor je is. Van groene thee gaat de spijsvertering sneller werken. Daarom wordt het ook aangeraden om groene thee te gaan drinken als je aan het diëten bent. Daarnaast zit er in groene thee antioxidanten die je bescherming kunnen bieden tegen kanker. Kortom drink een keer per dag minimaal een kopje groene thee om je lichaam te beschermen. Het maakt. Niet uit of het groene thee is of ice tea green. https://www.horecagoedkoop.nl/frisdrank/merken/lipton