Amsterdam Plaza
Verbouwen

Kapotte Gevels? Onderneem Actie!

Gevelrenovatie is een belangrijk onderdeel van onderhoud van een huis, en daarom is het van belang om een specialist in te schakelen bij een goede gevelrenovatie Den Haag. Oude en vervallen gevels tijdig vervangen kan grote schade en dus hoge kosten besparen. Wanneer een wand of gevel te vervallen komt, kunnen de reparatiekosten namelijk vervelend hoog oplopen.

Een oude of kapotte gevel is onder andere te herkennen aan: een of meerdere scheuren in het metselwerk, verdwijnend pleister, of voegen die scheuren of zelfs helemaal verdwijnen. Wanneer een of meerdere van deze dingen optreden, is het dus van belang om actie te ondernemen.

Gevelrenovatie: laten doen of zelf doen?

Het inhuren van een gevelspecialist in makkelijk, kost weinig tijd en geeft zekerheid dat de renovatie goed uitgevoerd wordt. Wel kost het inhuren van een gevelspecialist meer dan wanneer u zelf de gevel renoveert. Enkele voorwaardes moeten in acht genomen worden om er zeker van te zijn dat de gevelrenovatie goed uitgevoerd wordt. Zo is het vanzelfsprekend belangrijk dat er voldoende tijd wordt genomen. Daarnaast is voldoende handigheid en ervaring van belang, en ook de juiste gereedschappen kunnen niet ontbreken. Het niet correct renoveren van de gevel kan namelijk grote, nadelige gevolgen hebben. Zo bestaat het risico dat de scheuren juist groter worden of het vocht alsnog de woning intrekt. 

De verschillende vormen van gevelrenovatie

Wanneer u besluit wel een specialist in te huren, zal hij of zij besluiten wat het probleem aan de gevel is en hoe het gerepareerd gaat worden. Een van deze opties voor reparatie omtrent de voegen kan het volledig uithakken van de voeg zijn. Vaak is de voeg dan in een dusdanig slechte staat, dat het niet langer te repareren is. In dat geval is het verstandiger om een volledig nieuwe voeg te maken en de oude uit te hakken.

Een andere optie is het vervangen van de kozijnen, bijvoorbeeld wanneer deze verrot zijn. Voor nieuwe kozijnen gekozen worden voor hout, maar ook voor kunststof. Kunststof gaat vele malen langer mee en heeft geen risico op rot.Gerelateerde artikelen

Maak tuinmeubelen met pallets

Online verf kopen

Verf kopen