Amsterdam Plaza
Verbouwen

3 belangrijke aandachtspunten bij je aanstaande verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Een verhuizing is één van de grootste stappen die je in je leven maakt en dat moet je niet onderschatten. Je bent tijdelijk je persoonlijke ruimte kwijt, je ritme is verstoort en er zijn bovendien talloze zaken die je moet regelen. Voor een zo soepel mogelijke verhuizing is het dan ook aan te raden om een verhuisbedrijf in te huren. Maar je kunt zelf ook al een hoop doen om ervoor te zorgen dat je verhuizing stressvrij en vlot verloopt.

Begin op tijd met het sorteren en inpakken van je spullen

Pas bij een verhuizing kom je erachter hoeveel spullen je wel niet hebt! Een groot gedeelte daarvan verhuis je natuurlijk mee naar je nieuwe woning maar door de jaren heen verzamel je ook een hoop dat je eigenlijk nooit gebruikt. Dit is dus het ideale moment om eens goed de bezem door je inboedel te halen en te kijken welke spullen je nu echt mee wilt nemen. De spullen die je wel mee wilt nemen maar niet vaak nodig hebt kun je alvast in verhuisdozen gaan doen.

Tip: pak je spullen per kamer in en label de dozen of schrijf de naam van de kamer erop. Dat scheelt een hoop uitzoeken in je nieuwe woning.

Nog een tip: Wist je dat verschillende verhuisbedrijven ook een inpakservice aanbieden?

Regel de opslag van je inboedel als je nog wilt gaan klussen

Vaak wil je nog het een en ander doen in je nieuwe woning voordat je er daadwerkelijk intrekt. Dat kan een likje verf op de muren zijn maar misschien wil je wel een nieuwe vloer of wil je meteen aan een grote verbouwing beginnen. En dan werkt het een stuk prettiger wanneer je meubels niet in de weg staan. In dat geval is het aan te raden om in de buurt op zoek te gaan naar opslag in Roosendaal. Als je gebruikmaakt van een lokaal verhuisbedrijf kun je navragen of zij een eigen opslag in de regio Bergen op Zoom – Etten- Leur hebben.

Maak een plan van aanpak als voorbereiding op je verhuizing

Met een plan van aanpak of een checklist maak je voor jezelf inzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren. Wanneer je vertrekt uit een huurhuis bijvoorbeeld, moet je vaak de boel nog schoonmaken voordat je vertrekt. Maar ook het huren van een opslag in Etten-Leur vergt enige tijd. En dan hebben we het nog niet eens over de zaken die je voor je nieuwe woning moet regelen. Adresgegevens wijzigen, nieuwe spullen bestellen. Een parkeerplaats regelen. Met een goed plan van aanpak verloopt je verhuizing een stuk rustiger!