Amsterdam Plaza
Bedrijven

Geld verdienen met je tijd

Sinds mei 2019 is het verplicht voor bedrijven binnen de Europese unie om via een systeem de gewerkte uren van hun medewerkers bij te houden. Dit heeft te maken met de rechten van de werknemers wat betreft overuren en minimumuren. De werknemers zijn echter niet de enigen die hier baat bij hebben aangezien als bedrijf het gebruik van een time tracker veel geld kan opleveren, nieuwsgierig? Lees dan vooral deze blog.

Structuur in jouw planning

Een veelgebruikte methode voor urenregistratie is een Exel bestand. Veel bedrijven kiezen hier voor als ze nog vrij klein zijn aangezien het makkelijk is van opstart en vaak mensen al bekend zijn met Excel. Echter naarmate het bedrijf begint te groeien krijgt u enkele groeipijnen. Ten eerste kan maar een persoon in een Excel bestand werken en dat zorgt er voor dat vaak een persoon verantwoordelijk is voor het invoeren van de uren. Dit is haalbaar voor een klein bedrijf maar op een begeven moment wordt het niet meer haalbaar om dit iedere dag in te voeren en bijhouden. Met een time tracker lost u dit probleem snel op en heeft u direct een overzicht waar de gewerkte uren aan worden besteed. Zo ziet u direct aan welke taken u meer aandacht moet gaan besteden.

Transparantie met klanten

Als u een factuur naar een klant stuurt is het altijd handig om aan te kunnen geven hoeveel uren jouw bedrijf heeft besteed aan hun. Door het gebruik van een Time tracker kunt u precies zien hoeveel uren jouw bedrijf aan iedere klant besteed, dus deze uren kunt u dan makkelijk factureren. Ook kunt u zo zien of jouw werknemers niet te veel tijd besteden aan projecten die jouw bedrijf niet zo veel opleveren. Dus u bent niet alleen transparant met klanten, maar u kunt ook meer uren factureren naar ze en je weet ook aan welke klanten je niet genoeg verdient.

https://keeping.nl/time-tracker