Amsterdam Plaza
Aanbiedingen

Deze onderhoudstips voor de airco maken dat je jarenlang plezier hebt

Deze onderhoudstips voor de airco maken dat je jarenlang plezier hebt

De aanschaf van een airco is geen uitgave die je op korte termijn weer wilt doen. Het is een flinke investering waar je in de zomermaanden ontzettend fijn van kunt genieten. Het is daarom wel goed om te weten dat de levensduur van een airco ontzettend afhankelijk is van het onderhoud dat je pleegt. Tijdig vervangen van Airco onderdelen kan je hierbij helpen. Om jou te helpen zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw airco leggen we je in dit blogartikel haarfijn uit welke stappen je moet ondernemen om de levensduur van jouw airco te optimaliseren. 

 

Zorg dat de koelvloeistof aangevuld blijft

De airco is een fantastische uitvinding die ervoor zorgt dat je thuis lekker van koelte kunt genieten wanneer het kwik buiten stijgt. De airco werkt op basis van koelvloeistof, dit is de reden waarom de airco zijn koelende vermogen heeft. De airco kan alleen optimaal presteren wanneer de koelvloeistof op peil blijft. Dit zal ongeveer 1 keer per jaar bijgevuld moeten worden. Laat het bijvullen van de koelvloeistof het liefst altijd door een professional doen. Je loopt namelijk risico dat de airconditioning stuk gaat wanneer je knoeit met de vloeistof of wanneer je het op de een of andere manier niet goed uitvoert. 

 

Zorg voor een schoon filter

Aangezien de airco vaak dagen achter elkaar staat te draaien in de zomer is het van belang om regelmatig het filter van de airconditioning te controleren. Door het filter komt alle lucht binnen en deze lucht adem jij vervolgens in. Je kunt je voorstellen dat het daarom belangrijk is om een goed gereinigd filter in jouw airco te hebben. Wanneer de filter een paar keer goed gereinigd is zul je merken dat er toch vuil en viezigheid in blijft staan en dat je het minder goed schoon kreeg dan voorheen. Het is dan tijd om het filter te vervangen. 

 

https://fixpart.nl/

Gerelateerde artikelen

Een plateauwagen kopen

Kantoorruimte huren in gemeente Zevenaar

iPhone XR scherm vervangen