Amsterdam Plaza
Zakelijk

5 tips bij het filmen van een bedrijfsvideo in Amsterdam

Het filmen van een bedrijfsvideo gaat niet zonder slag of staat. Bij alle videoproductie is het van groot belang dat je goed over de inhoud nadenkt. Wat wil je precies gaan vertellen? Pas als je weet wat je wil gaan vertellen, kun je gaan bepalen hoe je het wil vertellen. Een script is nodig om een videoproductie op touw te zetten. Zonder goed script is filmen zo goed als zinloos.

Kies je filmmaker met zorg

Het is van belang dat je een goede filmmaker uitkiest. De filmmaker is verantwoordelijk voor het tot leven brengen van jouw idee. Niet alleen dat, een goede filmmaker is ook iemand met wie je kunt sparren: iemand die aanvulling en invulling geeft; die weet wat wel werkt en wat niet. Behalve videoproductie speelt video marketing een centrale rol in het bepalen van je succes.

Onthoud: tijd is heel kostbaar

De aandacht die je van online bezoekers krijgt, is heel beperkt. Wil je de aandacht van deze kijker vasthouden, beperk je dan in tijd: zorg voor een bondige film. Liever te kort, dan te lang. Als iemand geïnteresseerd is geraakt, zal hij of zij later altijd nog op nader onderzoek uitgaan. Durf tot de verbeelding te spreken en een deel van de informatie achter de hand te houden.

Vind snel focus

Om de aandacht van de kijker vast te houden, moet je snel focus kunnen vinden. Dit heeft te maken met de 20 seconden regel: als je de aandacht van de kijker in de eerste 20 seconden niet weet te trekken, zal deze wegklikken. Je kans op het vinden van een klant is verkeken.

Kies de juiste atmosfeer

Film je in Amsterdam? Kies dan niet alleen voor een inspirerende locatie, maar bovenal voor een locatie die aansluit op je boodschap. Niets mag willekeurig zijn, dat geldt ook voor de muziek die je aan de video toevoegt. Waarom? Beeldtaal is net zo belangrijk als spraak. Denk maar aan hoe mensen met elkaar communiceren: 70% van de communicatie is non-verbaal.

Hoe ga je je bedrijfsvideo delen?

Is je video af? Dan is het tijd om deze de wijde wereld in te helpen. Bepaal wat je hiervoor in wil schakelen: sociale media, YouTube, je eigen website, mail? Wie moet de video te zien krijgen? Schakel je eigen medewerkers, je leveranciers en zelfs je klanten in om de video te delen. 

Gerelateerde artikelen

Een businesscoach in Amsterdam kan jouw bedrijf verder helpen

Wat zijn de belangrijkste SEO factoren om nummer 1 te worden in 2020?

Recherche bureau