Amsterdam Plaza
Image default
Auto's en Motoren

Zijn er wel betaalbare laadpassen voor een elektrische auto?

Heb je een elektrische auto? Dan moet je de accu van de auto regelmatig opladen. Vooral als je jouw auto voortdurend gebruikt voor het werk kan dit al snel in de kosten lopen. Om gebruik te maken van de openbare laadpalen is er wel een laadpas nodig. Deze laadpassen zorgen er niet alleen voor dat de laadpaal geactiveerd is, maar ook dat de rekening automatisch verrekend is. Maar kun je deze dan wel betaalbaar aanschaffen voor jouw elektrische auto? En welke voordelen kun je behalen aan een goede laadpas voor jouw onderneming?

 

Verschillende aanbieders van laadpalen vergelijken

Een laadpas aanvragen voor onderneming doe je voornamelijk om bij alle laadpalen in de omgeving jouw elektrische auto op te kunnen laden. Hiervoor dien je een aantal voorwaarden in de gaten te houden. Er zijn namelijk een groot aantal aanbieders van laadpalen te vinden, welke allemaal eigen tarieven hanteren voor het opladen van jouw auto. Zorg er daarom eerst voor dat je weet welke aanbieders er beschikbaar zijn en voor welke tarieven deze zorgen. Het starttarief is hierbij een belangrijk onderdeel en ook het bedrag per kilowatt kan een verschil opleveren bij jouw uiteindelijke rekening.

 

Meer voordelen aan de laadpas

Je moet daarbij ook kijken naar de voordelen van de laadpas die je krijgt. Vaak heb je namelijk niet alleen een pas waar je jouw elektrische auto mee op kunt laden, maar kun je ook betalen voor de carwash of parkeren. De laadpassen kunnen dan voor een flinke korting zorgen, waardoor je minder geld kwijt bent op de lange termijn. Niet alleen kun je dus goedkoop opladen, ook heb je voldoende financiële voordelen op andere vlakken beschikbaar. Je kunt het maximale uit jouw laadpas halen en daarbij ook lagere kosten ontvangen. Zo hoef je nooit meer te veel te betalen als je jouw elektrische auto wilt opladen of schoon wilt houden.

 

Ga voor een eigen laadpaal

Daarnaast heb je enkele laadpaal voordelen tot jouw beschikking als ondernemer. Je kunt er namelijk voor kiezen om een eigen laadpaal te plaatsen bij jouw woning of het kantoorpand. In dit geval heb je direct een oplaadpunt tot jouw beschikking en hoef je niet te wachten tot er een plek vrij komt. Jouw elektrische auto is hierdoor te allen tijde voorzien van een opgeladen accu. Ook hiervoor hoef je niet veel te betalen. Met een vast bedrag per maand weet je waar je financieel aan toe bent en hoef je alleen nog maar te betalen voor de energie die je afneemt bij de energieleverancier.

 

Ga voor een betaalbare laadpas

Het aanvragen van een betaalbare laadpas voor een elektrische auto is te allen tijde mogelijk. Je kunt de laadpas en eventueel de laadpaal voor een laag bedrag aanvragen, waarbij de laadpas vaak gratis is als je een abonnement aangaat. De maandlasten kunnen hierdoor laag blijven en jij geeft jezelf de gelegenheid om nog wat geld te besparen. Elektrisch rijden is voor jou als ondernemer hierdoor aantrekkelijk en je kunt jarenlang profiteren van de kortingen die je krijgt.