Amsterdam Plaza
Auto's en Motoren

Zakelijk elektrisch leasen

Wil jij graag zakelijk elektrisch leasen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien wil je bijvoorbeeld zakelijk elektrisch leasen omdat je recentelijk een bedrijf bent gestart. Het aankopen van een auto is dan een flinke investering en daarom is leasen een goed alternatief. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat je in loondienst werkt en van je bedrijf een zakelijke auto uit mag kiezen. Daarmee kun je immers goed voor de dag komen bij de klanten. Bij Lease-e kun je goed terecht voor een elekrtische auto. Een elektrische auto is om meerdere redenen zeer voordelig tegenwoordig. Daar gaan wij in deze tekst wat dieper op in. 

Belastingvoordelen 

Een belangrijk voordeel van zakelijk elektrisch leasen is dat je dan kunt profiteren van verschillende belastingvoordelen. Dit komt omdat de overheid de burger wil stimuleren om duurzamer te leven. Dit is ook afgesproken in het klimaatakkoord. Daarom zijn er verschillende belastingvoordelen voor mensen met een elektrische auto. Je hoeft dan bijvoorbeeld minder wegenbelasting te betalen. Daarnaast profiteer je van een lagere bijtelling. In de toekomst komen er waarschijnlijk nog meer belastingvoordelen, dus het is een zeer goede investering te noemen. 

Je bent klaar voor de toekomst 

Ga je voor een elektrische auto? Dan ben je helemaal klaar voor de groene toekomst. Het punt is namelijk dat benzineauto’s straks aan veel meer voorwaarden moeten voldoen. Sommige benzineauto’s zijn al verboden in bepaalde binnensteden. De kans is groot dat er nog veel meer beperkingen voor benzineauto’s komen. Daarom is het beter om voor een elektrische auto te gaan, want dan ben je klaar voor de toekomst. Met een elektrische auto geniet je straks van veel meer privileges. Ons wegennet is tegenwoordig ook meer ingericht op elektrische auto’s. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld op veel meer plaatsen laadpalen te vinden. Je hoeft met een elektrische auto dus ook niet meer bang te zijn voor een lege accu. 

Minder kosten per maand 

De fossiele brandstof wordt steeds duurder en de kans is groot dat de prijzen nog wel even blijven stijgen. Met een eigen bedrijf maak je veel kilometers. Je moet immers veel klanten bezoeken. Het is dan voordeliger om met een elektrische auto op pad te gaan. Dan ben je namelijk geen geld kwijt aan de fossiele brandstof. Een elektrische auto heeft overigens ook minder onderhoud nodig dan een benzineauto. Een benzineauto bestaat namelijk uit veel meer onderdelen. Je bent dus minder geld kwijt aan onderhoudskosten en tegelijkertijd reduceer je de kans op ongelukken.