Amsterdam Plaza
Image default
Woningen

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie en wat kost het per m2?

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie en wat kost het per m2?

 en wat kost het per m2? Een spouwmuur is een muur met een tussenruimte die de spouw wordt genoemd, deze kan je isoleren door middel van spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een taak die door een professional moet worden uitgevoerd. Meestal gebeurt dit vanaf buitenaf naar binnen. Het is belangrijk om het door een vakman te laten doen omdat dit over het algemeen veel sneller is. Daarbij heb je achteraf ook een stuk minder rommel binnenshuis door deze methode. Over de afgelopen jaren is deze voor van isolatie steeds populairder geworden. Tegenwoordig worden de meeste huizen als standaard gebouwd met isolatie, maar ook bij oudere huizen groeit de populariteit.

Besparing op de kosten

Spouwmuurisolatie is een enorm goedkope manier van isoleren. Verder zorgt deze methode ervoor dat de warmte beter in je huis blijft en je minder gas hoeft te gebruiken. Je bespaart dus uiteindelijk ook op je energie rekening. Gemiddeld kost het laten isoleren van je huis een paar duizend euro. Dit is een groot bedrag maar je kan dit binnen vier jaar of zelfs sneller al terug verdienen. Dit is vrij snel en dat maakt spouwmuurisolatie een populaire methode. Daarbij wordt het algehele klimaat in jouw huis ook aangenamer. Doordat ook zonder je huis te verwarmen de gemiddelde temperatuur hoger blijft.

Snelle installatie van de isolatie

Behalve de kostenbesparing is spouwmuurisolatie ook erg snel geregeld. Zoals eerder benoemd is wel het advies om een professional in te huren. Gemiddeld duurt het ongeveer een dag om je gehele huis te isoleren. Dit komt door de methode waarmee het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare professional. Let er dus altijd op dat iemand gecertificeerd is om de taak te mogen en kunnen uitvoeren. Let ook op dat de aannemer genoeg kennis en ervaring heeft. Vaak hebben bedrijven of particulieren reviews op hun geleverde werk. Kijk hier goed naar voordat je iemand inhuurt.

 

https://www.isoselspouwmuurisolatie.nl/wat-kost-spouwmuurisolatie-per-m2%20