Amsterdam Plaza
Image default
Woningen

Hoe werk je efficiënt en actief vanuit huis

Thuiswerken, de een vindt het geweldig en de ander gaat toch liever naar kantoor toe. Het voordeel aan thuiswerken is dat je geen reistijd hebt, zelf een planning kan maken en er geen dresscode heerst. Klinkt heerlijk of niet? Toch kan het best lastig zijn om thuis efficiënt en actief aan de slag te gaan. Hieronder hebben we een aantal tips hoe jij het best je werkdag kunt beginnen én productief aan de slag kan gaan.

 

Kleed je alsof je naar kantoor gaat 

Om succesvol thuis te werken is de structuur van de dag heel belangrijk. Een tip hiervoor is om te doen alsof je gewoon naar kantoor gaat. Zet je wekker elke dag op hetzelfde tijdstip en voorkom dat je te lang doorwerkt door je werkuren aan te houden. Blijf vooral niet in je pyjama zitten want je hersenen linken bepaalde outfits aan emoties en gedrag. Ga niet midden op de dag douchen, doe dat voordat je begint met werken.

 

Maak een realistische planning

Soms is een simpel to-do lijstje voldoende, maar met thuiswerken werkt een duidelijk planning nóg beter. Stel voor jezelf deadlines op en maak een tijdschema wanneer je taken gaat oppakken. Zodra je taken kan afronden geeft dat een voldaan gevoel! Plan daarnaast om de paar uur een korte pauze en ga op een vaste tijd lunchen.

 

Een goed bureau dat bij jou past

Iedereen werkt het liefst in een omgeving die fijn aanvoelt. Dit geldt voor je werkplek thuis maar natuurlijk ook op kantoor. Een goed bureau is daarin essentieel. Een goed bureau is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van een de werkplek. Het ontwerp, de kleur en het materiaal draagt veel bij aan de sfeer van een ruimte. Helemaal van deze tijd zijn de zit-sta bureaus die je snel van hoogte kunt verstellen en al staand achter je bureau kunt doorwerken.

 

Kies een goed bureaustoel uit

Een bureaustoel is een groot onderdeel van je thuiswerkplek. Niets is belangrijker dan een goede bureaustoelen daarbij een goede zithouding. Een goede zithouding draagt namelijk bij aan de productiviteit én kan rugklachten in de toekomst voorkomen. Ga voor een bureaustoel met verstelbare hoogte, diepte en rug- en armleuningen. Zo past de bureaustoel het beste bij jouw situatie.

Heb jij moeite met thuiswerken? Volg de tips uit het artikel om zo efficiënt en actief vanuit huis te werken.